Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gebze’de soygun gibi ihale!

Gebze Belediyesi 43 aracı 67 milyon 887 bin + KDV ücretle kiraladı. Hatırlanacağı üzere aynı gelire sahip İzmit Belediyesi 73 aracı 27 milyon liraya satın almıştı. Gebze’de ödenen kira şaşkınlık yarattı.

Gebze Belediyesi 43 aracı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde AKP’li Gebze Belediyesi tarafından gerçekleştirilen araç kiralama ihalesi şaşkınlık yarattı. Darıca Belediyesi 11 hizmet aracını 2 milyon 750 bin TL’ye satın almıştı. Gebze ile aynı büyüklükte bir belediye olan ve yaklaşık aynı gelire sahip olan CHP’li İzmit Belediyesi de 73 aracını 27 milyon TL’ye satın almıştı. AKP’li Gebze Belediyesi yıllığı 22 milyon TL’den sadece 43 aracı üç yıllığına 67 milyon 8877 bin 600 TL’ye kiraladı. Gebze’nin kiralamaya ödediği para ile belediyenin bütün araçlarının satın alınabileceği iddia edildi.

Recep Dursun45 MİLYON HAVAYA GİTTİ

Konuyla ilgili 31 Mart seçimlerinde CHP Gebze Belediye Başkan Adayı olan avukat Recep Dursun bir açıklama yayınladı. Recep Dursun açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Gebze Belediyesi personelsiz 2019 yılı Ekim ayında 43 aracı 67.887.600 TL+KDV’ye kiralıyor. Kimden mi? Bildik şirketten. Teknik Katı Atık Yönetimi LTD. ŞTİ… Üstelik araç personeli de belediyeden. Personellerin maaşları, sigortası da belediyeden. Bir yıllık kiralama bedeli ile 43 aracın tamamı satın alınıp, belediye envanterinde kalıp, diğer iki yıl için ödenecek 45.000.000 TL belediye kasasında kalması mümkün iken neden kiralama yoluna gidildi?

KİM BU ŞİRKET?

Neden yaklaşık 45.000.000 TL fazladan ödeme yapılıyor? Üstelik araçlar üç yıl sonunda yine kiralayan şirkete ait olacak ve ikinci el satıp bu bedeller de ihaleci şirkete kalacak. Gebze Belediyesi 2019 yılında alelacele diye Gebze halkının parasını neden Teknik Katı Atık Yönetimi Ltd. Şti.’ne aktarıyor? Bu israfın/yolsuzluğun devasa boyutu neden görmezlikten geliniyor? Kim bu şirket? Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ile bu şirket arasında ne tür bir bağ var? Veya belediye başkanına bu şirkete çöp ihalesi verilmesi hususunda baskı mı yapıldı? Baskı yapan kim veya kimler? Yangından mal kaçırır gibi, ivedi diye böylesi devasa bir bedel ve haksız kazanç aktarımına nasıl imza atıldı?

HEP AYNI ŞİRKETE VERİLİYOR

Gebze halkına hizmet için harcanması gereken bir para, neden bildik adrese teslim ihale ile bu şirkete verildi? Bu şirket kimin veya kimlerin? Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz neden sorulara cevap vermiyor? İzmit Belediyesi 73 aracı 27.000.000 TL ile satın alıp çöp hizmetini üçte bir fiyatına İzmit halkına sunarken, Gebze Belediyesi neden üç katı bir maliyetle çöp hizmetlerini adrese teslim ihale ile hep aynı şirkete veriliyor? Belediyenin kasasından fazladan ödenecek yaklaşık 45.000.000 TL Gebze halkının parası değil mi?

HEP BERABER HESAP SORALIM

Bu yanlışta ısrar edip hala yandaş şirketlerin kasalarına milletin parası aktarılmaya devam mı edilecek? Bu haksızlık, israfa ve yolsuzluk inandığınız hangi değerler ile örtüşüyor?  Millet ekonomik kriz altında aş ve iş sorunu yaşarken, milletten aldığınız yetkileri kötüye kullanıp yandaş şirketlere haksız kazanç sağlamanız inancınız ile bağdaşıyor mu? Hiç vicdanınız sızlamıyor mu? Son sözüm; sessiz kalıp, görmezlikten gelen Gebze’de yaşayan, Gebze’den ekmeğini kazanan, yerel basın, STK, esnaf ve tüm siyasi partilere! Uyumayın, yolsuzluğa göz yummayın, sesinizi yükseltin, itiraz edin, hep beraber hesap soralım, yanlıştan dönülsün!”