Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gebze’nin araç kiralama ihalesi iptal edildi

Gebze Belediyesi tarafından önümüzdeki ay yapılacak olan 3 adet Araç İle 15 ay (457 gün) Boyunca Araç Kiralama Hizmeti Alımı ihalesi iptal edildi. İzmit Belediyesi tarafından gündeme getirilen araç satın alma-kiralama tartışmasında İzmit Belediyesi’nin örnek gösterdiği Gebze Belediyesi’nde ihalenin iptal kararının gerekçesi de dikkat çekti.

Gebze Belediyesi tarafından önümüzdeki

İzmit Belediyesi’nin ‘araç kiralamak yerine araç satın alma’ talebi aylarca kent kamuoyunda tartışmalara neden olmuş, İzmit Belediyesi araç satın almanın kiralamaktan daha ucuz ve uzun süreli olduğunu belirterek bu konuda ısrarcı olmuştu. İzmit Belediyesi hizmet aracı satın alma yetkisi için ara meclis yapsa da Cumhur İttifakı tarafından bu talep reddedilmişti. Bir diğer yandan birçok ilçe meclisinde belediyelerin araç satın alma taleplerini Millet İttifakı üyeleri destek vererek oy birliğiyle kabul etmişlerdi.

“GEBZE 43 TANE ARACI 67 MİLYONA KİRALADI”

Araç satın alma-kiralama tartışmaları devam ederken İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, haziran ayında yaptığı basın toplantısında, “27 milyon liraya 71 tane aracı satın alırken, aynı tarihlerde Gebze Belediyesi 43 tane aracı 67 milyon liraya kiraladı. Aynı temizlik araçları. Birbirine benzer temizlik araçları. İlçe ölçeğimiz aynı. Bu rakamlar bile doğru karar verdiğimizi gösteriyor” ifadelerine yer vermişti.

53 ADET ARAÇ İHALESİ İPTAL

Hürriyet’in açıklamaları sonrası Gebze Belediyesi’nin kiraladığı araç dikkat çekerken belediye 1 Eylül 2022 tarihi için kent temizliği hizmetlerinde kullanılmak üzere 53 adet Araç İle 15 ay (457 gün) Boyunca Araç Kiralama Hizmeti Alımı ihalesi yapılacağını duyurdu. İhalenin gerçekleştirilmesine 15 gün kala ihale, “İhalenin Niteliğinin veya Miktarının Değişmesi” nedeniyle iptal edilirken belediyenin araç kiralama hizmeti için sürede mi yoksa araç miktarında mı değişiklik yapılacağı merak ediliyor.