Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Genel Başkan Pevrul Kavlak’tan aday Nagihan Özcan’a: Bu sendikanın temeline dinamit koyanların yanına gittin

Türk-İş Genel Sekreteri, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube adayı Nagihan Özcan’ı yalancılıkla suçladı. Kavlak, “Senin de herkes gibi aday olma hakkın var. Bir kez bile bu ailenin başının yanına gelmedin. Bu sendikanın temeline dinamit koyanların yanına gittin” dedi.

Türk-İş Genel Sekreteri, Türk

Nazim Ozgun Erbulan 1Türk Metal Sendikası Kocaeli Şubesi 6’ıncı Olağan Genel Kurulu bugün Emex Otel’de başladı. Türk-İş Genel Sekreteri, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın yanı sıra Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Petrol İş Kocaeli Şube Başkanı Nesimi Yetişoğlu, Sağlık İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Meral Oğuz, Şube Başkan Adayı Nagihan Özcan, delegeler ve üyeler katıldı. Seçimde 200 delege oy kullanacak. Genel kurulun Divan Başkanlığı’nı Genel Başkan Pevrul Kavlak yaptı.

KAVLAK İSTEDİ OY BİRLİĞİYLE GEÇTİ

Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Sekreteri Özgür Koca kongrede aday olduğunu açıkladı. Genel kurulda Koca’nın yönetiminin delegeden oluştuğu belirtilirken Nagihan Özcan’ın listesinde Eser Şen, Yunus Demirkol, Ceren Mutlu yönetime aday oldu. Delege olmayanların da yönetimde olmasını Divan Başkanlığı’nı yapan Pevrul Kavlak oylattı. İlk aşamada bu talep oy çokluğuyla reddedilirken Kavlak’ın ricası üzerine tekrar yapılan oylamada oy birliğiyle kabul edildi.

 Nagihan Ozcan 1“YALAN SÖYLÜYORSUN”

Özcan’ın adaylığının açıklanmasının ardından Genel Başkan Pevrul Kavlak, Özcan’a hitaben,  “Nagihan kardeşim bugün burada o kadar eleştiri yaptın ki hiçbiri doğru değil. Sen mağdur olduğunu söylüyorsun ama bir kere beni aramadın. Mail attım dedim. Yalan söylüyorsun. Ne zaman mail attıysan hepsini işten atacağım dedim. Ben seni seviyorum. Cesaretini de taktir ediyorum. Bu kadar da eldivensiz olmaz” dedi.

 “KİMİ GETİRİRSEN ADAY OLSUN”

Kavlak, “Perşembe gecesi mail atmışsın. Cuma sabahı ellimize geldi. Sen bu mağduriyetleri yaşamadıysan bu sendika sayesinde. Hiçbir sendikada delege olanlar başka fabrikalara gidemez, fabrikada gidemez broşür dağıtamaz, sandık başında duramaz. 27 sene çalışmışsın. Emek vermişsin. Senin de herkes gibi aday olma hakkın var. Bir kez bile bu ailenin başının yanına gelmedin. Bu sendikanın temeline dinamit koyanların yanına gittin. Delege olmayanlar da aday olsun. Mahalleden kimi getirirsen getir vallahi aday olsun” ifadelerini kullandı.