Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gölcük Otobüs Terminali için ikinci ihale tarihi belli oldu!

Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkılan Gölcük Saraylı Otobüs Terminali yapım ihalesi de ekonomiye takılmış, tekliflerin yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması nedeniyle ihale iptal edilmişti. Yeni ihale tarihi 20 Haziran olarak belirlendi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Gölcük Saraylı Otobüs Terminali yapımı için 18 Nisan 2022 tarihinde ihale gerçekleştirmiş, Arıcan İnşaat ve Haldız İnşaat’ın katıldığı ihalede yaklaşık maliyet 29 milyon 152 bin lira olarak belirlenmişti. İhalede, en düşük teklif 34 milyon TL ile Arıcan İnşaat tarafından verilirken Haldız İnşaat ise 44 milyon 749 bin TL teklif sundu.

İPTAL EDİLDİ

2 bin metrekare kapalı alan, 10 bin metrekare saha içeren otobüs terminali yapımı ihalesi, yer tesliminden itibaren 400 gün içerisinde yapılması planlanıyordu ancak verilen tekliflerin yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması nedeniyle ihale iptal edildi. İhalenin önümüzdeki günlerde tekrar gerçekleştirilmesi bekleniyordu. Sonunda ihale tarihi belli oldu.

YENİ İHALE 20 HAZİRAN’DA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi dev tesis için yeni ihale tarihini 20 Haziran olarak belirledi. Söz konusu yeni ihalede belediyenin bir önceki ihaledeki teklifleri baz alarak yeni bir muhammen bedel belirlemesi bekleniyor.

13 ADET PERON VE 9 ADET YAZIHANE

Gölcük Saraylı Mahallesi’nde yapılacak terminal 2.000 metrekare kapalı inşaat alanı ve 10.000 metrekare saha alanı içerecek. Projede 13 adet peron ve 9 adet yazıhane bulunacak. İlgili firmaya yer tesliminin ardından başlayacak çalışmalar 400 gün içerisinde tamamlanacak.