Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gölcük’te tarihi teslim günü… Askeri alan vatandaşa açılıyor

Gölcük Belediyesi Gölcük Belediyesi, 50 dönümlük Kongre Sarayı Yanı Askeri Alanı teslim aldı. Burada Gölcüklüler için deniz kenarında yeşil alana sosyal tesisler edilecek.

Bu haberin fotoğrafı yok

Gölcük Belediyesi, uzun yıllardır meşgul olduğu 50 dönümlük Kongre Sarayı Yanı Askeri Alanı teslim aldı. Gölcük için tarihi bir proje olacak olan sahil kenarındaki yeşil alana sosyal tesislerle önemli bir merkez kurulacak. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, alanda basın mensuplarıyla bir araya gelerek sürece ve planlara dair açıklamalarda bulundu.

53 DÖNÜM DEVRALINDI

Sezer, yaptığı konuşmada, “Bizim açımızdan ve Gölcük açısından tarihi bir gün olduğunu düşünüyoruz. Bulunduğumuz alan işçi gazinosunun bulunduğu alandı. 2017 yılında lojmanların bulunduğu alan belediyemiz tarafından devralınmıştı. 5 Aralık 2022 tarihinde yeni bir protokol yaptık. Üç blok askeri lojmanın restorasyonu belediyemiz tarafından gerçekleştirildi. Askeri duvar belediyemiz tarafından yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan 53 dönüm alanı devraldık.

SOSYAL TESİSLER İNŞA EDİLECEK

Bu alan açık hava müzesi olacak. Büyükşehir Meclisi’mizde bu alan sosyal kültürel tesis alanı olarak belirlendi. Milli Savunma Bakanlığı’yla yapılan protokolde lojmanların yapılması da vardı. 12 Blok olan lojmanların yıkımı başladı. 48 lojmanı onarmak karşılığında bu alan devralınmış oldu Lojmanlar için yer belirlendi. Hükümet Konağı’ndan Kavaklı tarafına yüründüğünde Donanma Parkı olarak adlandırdığımız alana ulaşılmış olunacak. Ağırlıklı olarak burada yeşil alan önceleyeceğiz ve burada sosyal tesisler inşa edeceğiz.

“GÖLCÜK’ÜN TARİHİ AÇISINDAN UNUTULMAYACAK BİR KAZANIM OLACAK”

4 buçuk yıllık bir süreç. Zaman zaman devralma işlem aşamalarında zorlandık. Yaptığımız yollar, tesisler var. Ama Gölcük merkezde, denizle buluşan 53 dönümlük bir alan, Gölcük’ün tarihi açısından unutulmayacak bir kazanım olacak.”

ali yildirim sezer
acfc2dac 3198 4165 aed4 5ec5deab9d47
golcuk sahil sosyal tesis
golcuk bel