Gölkay Park, İzmit Belediyesi’nin resmen elinde kaldı. Daha önce 18 Temmuz, 25 Temmuz ve 22 Ağustos tarihlerinde ihaleye çıkartılan Gölkay Park için bugün İzmit Belediyesi bir kez daha ihale gerçekleştirdi. Diğer ihalelerden farklı olarak bugün pazarlık usulüyle kiralamalar yapılacaktı ancak İzmit Belediyesi’nin ihalesine yine katılım olmadı.
İLK İHALE 18 TEMMUZ’DA YAPILMIŞTI
İzmit Belediyesi 18 Temmuz tarihinden berri 100. Yıl Bıçkıdere Göleti Yeni Nesil Yaşam Alanı’nı kiralamak için ihaleler yapıyor. İlk ihalesi 18 Temmuz’da yapılan fakat katılım sağlanmadığı için 18 Temmuz’da ikinci kez Gölkay Park için ihaleye çıkan İzmit Belediyesi 3 restoran ve kafenin yer aldığı sosyal tesisi katılım sağlanamadığı için kiralayamadı. İzmit Belediyesi tarafından üçüncü ihale ise 22 Ağustos 2024 tarihinde yapıldı. Belediye tarafından yaklaşık bir hafta önce yapılan ihaleye katılım sağlanamadı.
YİNE İPTAL OLDU
Bugüne kadar Bıçkıdere için yaptığı üç ihalede de sonuç alamayan İzmit Belediyesi, Gölkay Parkla ilgili olarak bugün bir ihale daha gerçekleştirdi. İzmit Belediyesi’nin ihale toplantı salonunda düzenlenen dördüncü ihale diğerlerinden farklı olarak pazarlık usulüyle yapılacaktı. 3 restoran ve kafenin olduğu sosyal tesis için düzenlenen ihaleye katılım olmadı. Belediye tarafından 10 yıllığına kiraya verilecek olan işletmelerin muhammen bedelleri ise 37 bin lira ile 65 bin lira arasında değişiyor.