Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Goodyear bedava işçi istiyor!

Lastik-İş Sendikası ve Goodyear arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bugün, fabrika yeni işe başlayacak işçiler için komik bir rakam teklif etti

Lastik-İş Sendikası ve Goodyear

Lastik-İş Sendikası ve Goodyear fabrikaları ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin dördüncü oturumunda işveren yeni işe başlayan işçilere, çalışan işçilerin yarı parasıyla işe başlaması talebinde oldu. Bu talep Lastik-İş Sendikası tarafından reddedildi. 1600 işçiyi ilgilendiren görüşme Tryp By Wyndham Otel’de; Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, genel merkez yöneticileri, şube başkanları ve iş yeri temsilcileri, Goodyear İnsan Kaynakları Direktörü Selda Kalleci, Endüstri İlişkileri Müdürü Sedat Demir, Hukuk ve Uyum Müdürü Seçkin Savaşer katılımıyla yapıldı.

“KABUL ETMEYİZ”

Toplantıdan sonra basına bilgi veren Alaattin Sarı, “Daha önce talep ettikleri Özel İstihdam Bürolarıyla ilgili taleplerini geri çektirdik. Geri çektiler. Esnek çalışma taleplerini yinelediler. Yeni işçinin ücretinin yarısını vermek istiyorlar. Yani işe giriş ücretini normal işçinin yarısı kadar yapmak istiyorlar. Bu mümkün değil. Bunu kabul etmedik. Etmeyeceğimizi de söyledik. Önümüzdeki toplantıyı 25 Şubat tarihinde saat 10:30’da gerçekleştireceğiz” dedi.

Bugün parasal konularla ilgili bir teklif sunulmadı. Kadrolu işçiler için 32, destek hizmetler için ise 29 madde üzerinde anlaşma sağlandığı bildirildi.