Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Goodyear’da fire mi verilecek?

Yıllardır sorunsuz bir şekilde devam eden lastik fabrikaları ve sendika arasındaki sözleşme görüşmelerinde ilk çatlak Goodyear’da oluştu. Her dönem sorunsuz geçen görüşmelerde bu yıl Goodyear ucuz işçilik esnek çalışma talep ediyor

Yıllardır sorunsuz bir şekilde

SEBO min 69Pirelli, Brisa ve Goodyear, Lastik-İş Sendikası ile yıllardır aynı masada oturur ve toplu iş sözleşmesi görüşmeleri üç fabrikanın yetkilileriyle görüşülür ortak zam ve kazanım kararı çıkardı. Goodyear, bu sene diğer fabrikalarla değil tek başına masaya oturacağını açıkladı. Lastik-İş Sendikası’nın merhum genel başkanı Abdullah Karacan dönemindeki bu işleyiş, Karacan’ın ardından bozuldu. İlk fire Goodyear oldu.

“UCUZ VE ESNEK ÇALIŞMA”
Goodyear ile bugün Lastik-İş Sendikası yetkilileri ilk görüşmeyi gerçekleştirdi. Görüşme sonrası bir açıklama yapan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “Goodyear grubunun talebi ucuz esnek bir çalışma talep ediyorlar. Ucuz ve esnek talepler özellikle parasal konulara geldiğinde daha netleşecek. Her ne kadar mevcut sözleşmedeki 9 madde geçmiş olmakla birlikte bize karşı çok güvenilir bir tavırları içerisinde olmadıklarını, sorduğumuz sorulara da net cevap alamadığımızı ifade ettik” dedi.

“UCUZ MALİYETLİ FABRİKALAR”
13 Ocak saat 10.00 yeniden görüşmelerimiz devam edecek. 10 Ocak’ta saat 14.00’te da Pirelli ve Brisa gruplarıyla da oturumumuz olacak. Düne kadar bir fabrikayı söylüyorlardı, kendilerine göre çıtayı yükselttiler. Gösterdikleri fabrikalar ucuz maliyetli fabrikalardır. Bunları örnek göstererek parasal konularla ilgili taleplerinin ne olacağını göstermiş oldular. Gruptan ayrılmalarını kesinlikle doğru bulmuyoruz. Zaman içerisinde ne olacağını göreceğiz” ifadelerine yer verdi.

BAYRAM GİBİ KARŞILANIR
FESTİVAL GİBİ SON BULURDU

Bilindiği gibi eski başkan Abdullah Karacan döneminde toplu iş sözleşmesi görüşmeleri bayram havasında karşılanır, festival havasında son bulurdu. Yeni yönetimin fabrikalardan nasıl kazanımlar alacağı hem işçiler hem kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.