Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Goodyear’da ipler koptu! İki fabrikada eylem başladı

Lastik-İş Sendikası ile Goodyear arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. İşverenin zam teklifini yalnızca yüzde 1 artırması üzerine işçiler akşam vardiyasında iki fabrikada eyleme başladı.

Lastik-İş Sendikası ile Goodyear arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde

Lastik sektörünün kritik toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden biri olan Goodyear sürecinde gerilim tırmanıyor. Alaaddin Sarı başkanlığındaki Lastik-İş Sendikası ile işveren arasında 7 Nisan’da gerçekleştirilen altıncı görüşmede, birinci 6 ay için yüzde 10 ücret artışı ve sosyal haklarda yüzde 26 oranında iyileştirme teklif edilmişti. Ancak sendika bu teklifi yetersiz bulmuş, görüşmelerden sonuç çıkmamıştı.

Teklif sadece yüzde 1 artırıldı

Uyuşmazlık sürecinin ardından arabulucu eşliğinde taraflar bugün yeniden masaya oturdu. Görüşmelerde işveren tarafının ücret teklifini yalnızca yüzde 1 artırması, sendika cephesinde tepkiyle karşılandı. Beklentilerin oldukça altında kalan artış sonrası müzakere süreci fiilen kilitlendi.

Sendika yönetimi, işçilerin alım gücündeki ciddi kaybı gerekçe göstererek teklifin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Akşam vardiyasında eylem başladı

Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı’nın gün içinde yaptığı açıklamada eylem sinyali verilmişti. Beklenen adım akşam saatlerinde geldi. Goodyear’ın iki fabrikasında da işçiler vardiya girişinde sloganlarla eyleme başladı.

İşçiler, ücret teklifinin güncel ekonomik koşullar karşısında yetersiz kaldığını vurgulayarak taleplerinin karşılanmasını istedi. Fabrika önlerinde yükselen sloganlar, toplu sözleşme sürecindeki tansiyonun daha da artabileceğinin işareti olarak değerlendiriliyor.

Süreçte yeni adımlar gelebilir

Sendika kaynakları, görüşmelerde ilerleme sağlanamaması halinde eylemlerin kapsamının genişleyebileceğine dikkat çekiyor. Önümüzdeki günlerde tarafların yeniden bir araya gelip gelmeyeceği ve işverenin yeni bir teklif sunup sunmayacağı merak konusu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli’nin en önemli kentsel dönüşüm çalışmalarının başında gelen Cedit Mahallesi’nde
Sıradaki Haber Cedit Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde kuralar o tarihte çekiliyor!