Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Goodyear’da lastik işçisine yüzde 40 zam

Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, işverenin yüzde 40 zam teklifini İzmit Goodyear fabrikasındaki işçilere açıkladı.

Lastik İş Sendikası Genel

Lastik İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Goodyear Adapazarı ve İzmit fabrikalarında çalışan yaklaşık 2 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde şirket, son teklifini verdi. Toplantının ardından Goodyear İzmit Fabrikası’nda işçilerle bir araya gelen Sarı ve sendika yöneticileri, işverenin teklifini  işçilere açıkladı.  Sarı’yı fabrikada yüzlerce işçi, davul-zurna ve sloganlarla karşıladı. İşçilere, Goodyear ile gerçekleştirilen görüşmeler sonucu önerilen yüzde 40 zam teklifini soran Sarı, işçilerden onay aldı. Bilindiği gibi sendikanın talebi yüzde 50 idi.

“BİTMESİNİ İSTEYENLER EL KALDIRSIN”

Sarı, fabrika önünde yaptığı açıklamada, “Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Uzun soluklu bir toplu sözleşme süreci geçirdik. Görüşmeler neticesinde Goodyear fabrikasının protesto ederek siyah elbiseler ile görüşmelere geldik. Ama Goodyear bizi şaşırttı. Süreç endüstriden faha hızlı davrandı. Goodyear yetkililerine teşekkür ediyorum. Lastik İş Sendikası’nın tarihinde çok sözleşmeler imzalandı. En son pandemi sürecinde bile artı enflasyon ile toplu sözleşmeyi bitirdik. Zorlu bir süreçten geçiyorduk. Satın alma gücümüzü korumakla ile masada müzakere yapmadık. Satın alma gücümüzü arttırmak için masada müzakere yaptık. Lastik İş Sendikası’nın yaptığı bu toplu iş sözleşmesinin ne kadar değerli olduğunu göreceksiniz. Bu görüşmelerin bitmesini isteyenler el kaldırsın” dedi. Bunun üzerine işçiler el kaldırdı. Başkan Sarı son olarak Brisa, Pirelli ve Prometeon grubuna da çağrı da bulundu. Gelin sizinle de bu görüşmeleri bitirelim” ifadelerini kullandı.