Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Goodyear’da teklif yüzde 50, Lastik İş reddetti

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Goodyear işyerinde çalışan işçilerin Toplu İş Sözleşmesi görüşmesinde bugün gerçekleştirilen dördüncü toplantı sona erdi. Sendika işverenin yüzde 50’lik teklifini piyasa koşullarının altında kaldığı gerekçesiyle reddetti.

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Goodyear işyerinde çalışan işçilerin Toplu İş Sözleşmesi görüşmesinde bugün dördüncü oturum toplantısı Başiskele’de Tryp By Wyndham otelinde gerçekleştirildi. Görüşmelerde, üretim işçisi için yüzde 111, destek işçisi için ise yüzde 170 zam talep eden Lastik İş’in teklifine karşılık önceki toplantıda yüzde 45 zam teklif eden işveren, bu toplantıda ise teklifini yüzde 50’ye çekti.

İŞVEREN TEKLİFİNİ YÜZDE 45’TEN 50’YE YÜKSELTTİ

Bir önceki toplantıda olduğu gibi bu toplantıda da teklif edilen yüzde 50’lik zammı sendika kabul etmedi. Yaklaşık 1500 işçiyi ilgilendiren Goodyear görüşmelerine Sendika adına Genel Başkanı Aladdin Sarı, Sendika Yöneticileri katılırken Kiplas Yetkilisi Ulaş Yıldız, Goodyear yöneticileri Ceren Özel, Serkan ışık, Aslı Beyler katıldı.

31 MADDE ÜZERİNDE ANLAŞILDI

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan sendika başkanı Alaaddin Sarı işverenin verdiği yüzde 50’lik zam teklifini kabul etmediklerini belirterek şunları söyledi;”Bugün Goodyear işletmesi ile güzel bir görüşme yaptık. Görüşmeler her ne kadar tamamlanmamış olsa bile önümüzdeki süreçte bu toplu sözleşme görüşmelerinin bir an önce bitmesi için kendilerine ifade ettiğimiz değerlendirmeler var. Bugün yaptığımız görüşmelerde toplamda 31 madde geçti üretim işçilerinde. Destekte 27 tane. Bugün 4 madde üzerinde mutabakata vardık üretim işçilerinde. Destekte de 2 tane.

SOSYAL HAKLARDA YÜZDE 75

Sosyal haklarda Goodyear işletmesi yüzde 75, yıllık olarak verdi. Ücretlerde birinci 6 ay olarak yüzde 50 zam teklif etti. Tabi bu zamları hiçbir şekilde kabul etmeyeceğimizi kendilerine ifade ettik. Ekonominin bu kadar durağan olmadığı bir süreçte bu zamlar önümüzdeki süreçte bizim kafamızdaki bitirme oranlarını aşacağına kendilerine söylemiş olduk.”