Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gözler kabine toplantısında! Gündemde sığınmacılar var

Siyasette sığınmacı tartışması sürerken gözler bugün yapılacak Kabine Toplantısı’nda olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıda 1 milyon Suriyelinin geri dönüşüne ilişkin çalışmalar ele alınacak.

Siyasette sığınmacı tartışması sürerken

Kabine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. Toplantıda öncelikli gündem başlığı sığınmacılar konusu olacak. Son günlerde sığınmacılar üzerinden yaşanan tartışmalar Kabine’nin gündeminde olacak. İçişleri Bakanlığı 1 milyon Suriyelinin ülkelerine dönüşü içi 8 aşamalı çalışma başlatıldığını duyurmuştu. Projenin detayları toplantıda ele alınacak.

SINIR GÜVENLİĞİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sınır güvenliği ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele noktasında son rakamları paylaşması bekleniyor. Ayrıca terörle mücadele konusu kabinenin gündemindeki başlıklardan biri olacak. Bakan Akar Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde devam eden operasyonlara ilişkin kapsamlı bir bilgilendirme yapacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

Enflasyonla mücadele kapsamında atılacak adımlar da değerlendirilecek. Fiyat istikrarının sağlanması noktasında atılacak adımlar da masada olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin toplantıda kapsamlı bir sunum yapması bekleniyor.

3600 EK GÖSTERGE

Kabine toplantısında 3600 ek gösterge konusu ele alınacak. Çalışmanın mayıs ayı içinde Meclise sunulacağı açıklanmıştı. Kapsamı ve Hazine’ye maliyeti konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bakanlığın yaptığı çalışmayı Kabine ile paylaşacak.