Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GTÜ’ye bağlı anaokulunda dini eğitim

Gebze Teknik Üniversitesi Sağlık Kültür Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren Minik Çınar Anaokulu, velilere 4 yaştan itibaren kreşte dini eğitim verilmeye başlanacağı bilgisini iletti.

Gebze Teknik Üniversitesi Sağlık

Konuyla ilgili koşan bir öğrenci velisi, “Gebze Teknik Üniversitesi Yerleşkesinde bulunan ve Gebze Teknik Üniversitesi Sağlık Kültür Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren Minik Çınar Anaokulu, velilere 4 yaştan itibaren kreşte dini eğitim verilmeye başlanacağı bilgisini iletti. Velilerin duruma itiraz etmesi üzerine, anaokulu, talebin yine velilerden geldiğini söylemiş fakat hangi velilerin talep ettiği konusunda bilgi vermemiştir.

Bu durum üniversite yönetiminin bir talebi mi diye kafada oluşan soru işaretlerine net ve ikna edici bir açıklama yapılmamıştır. Dini eğitimin seçmeli ders olacağını, isteyen öğrencilere verileceğini iletmelerine rağmen, istemeyen öğrencilerin dini eğitim sırasında hangi sınıfta ne şekilde oyalanacağı bir netlik kazanmamıştır. Kreş tam kapasite doludur ve dini eğitim dahil olmak üzere başka hiçbir eğitim için mevcut sınıfları dışında bir alan yoktur. Bu konu hakkında detaylı bilgilerin verilmesini, açıklamaların yapılmasını istiyoruz.” (Evrensel)