Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GÜBRETAŞ işçisi: Greve çıkmayan namerttir!

Gübretaş’ta devam eden toplu iş görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. İşverene Cuma gününe kadar süre tanındı. Bugün sabah ise işçiler 08.00’de fabrika önünde eylem yaptı.

Gübretaş’ta devam eden toplu
SEBO İMZA

Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Gübretaş’ta devam eden toplu iş görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. İşveren sadece yüzde 60 oranında zam yapmak isterken sendika ise yüzde 150 oranında zam istiyor. Petrol-İş Şube Başkanı Nesimi Yetişoğlu, cuma gününe kadar son eylemleri yapacaklarını ve anlaşma sağlanmazsa greve çıkacaklarını belirtmişti.

SON KEZ UYARDILAR

GÜBRETAŞ işçisi bugün sabah 08.00’deki vardiya değişiminde seslerini duyurdu. Fabrika önünde toplanan işçiler sloganlar atarak işvereni son kez uyardı.

ARTIK ÇILDIRDIK!

Petrol İş Şube Başkanı Nesimi Yetişoğlu, vardiya değişiminde şunları söyledi:
“Kimse benim ağzıma karakol kurmadı. GÜBRETAŞ işvereni, 206 işçi burada asgari ücretin altında çalışıyor. Taşeronun hepsi kadrolu olmalı. GÜBRETAŞ işçisi bu vatan için çalışıyor. GÜBRETAŞ zarar mı ediyor? İyi yönetin o zaman. İşçimiz üretime devam etti. Bu insanlar zorda. Hokkabaz olsanız 8500 TL ile şapkadan tavşan çıkaramazsınız. Ama artık çıldırdık.

İŞÇİ GEÇİNEMİYOR

GÜBRETAŞ işçisi mağdur, geçinemiyor. Vermiyor musunuz? Greve de çıkmayan namerttir. Sayın cumhurbaşkanı, Genel müdür de, Tarım Kredi Kooperatifi müdürü de işçiyi görmüyor. Ama biz buradayız.”