Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gürsoy: Sanki orada birilerinin malını kurtarmaya çalışıyorlar

KBB Mayıs ayı meclisinde Gölcük’te bulunan taşınmazın ilçe müftülüğüne tahsis edilmesi gündeme geldi. Mülkiyeti Büyükşehir’e ait olan Gölcük Piyalepaşa Mahallesi 1460 ada 16 parsel sayılı 314,80 metrekare yüzölçümlü taşınmazın Yatılı Kuran Kursu yapılmak üzere Gölcük Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü adına tahsis edilmesi gündeme geldi. Saadet Partili Meclis Üyesi Mustafa Gürsoy, “Burada ciddi bir kamu zararı var. Bu alanla ilgili ben de çok rahatsız duydum. Burada Kuran Kursu yapılacak, buna karşı değiliz ama sanki orada birilerinin malını kurtarmaya çalışıyorlar” dedi

KBB Mayıs ayı meclisinde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Soydabaş başkanlığında gerçekleştirilen mecliste 110 gündem maddesi görüşüldü.

TAŞINMAZ MÜFTÜLÜĞE TAHSİS EDİLECEK

Mecliste Gölcük’te bulunan taşınmazın ilçe müftülüğüne tahsis edilmesi gündeme geldi. Mülkiyeti Büyükşehir’e ait olan Gölcük Piyalepaşa Mahallesi 1460 ada 16 parsel sayılı 314,80 metrekare yüzölçümlü taşınmazın Yatılı Kuran Kursu yapılmak üzere Gölcük Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü adına tahsis edilmesi, tahsis süre ve şartlarının belirlenmesi, tahsise ilişkin gerektiğinde protokol yapılması konularında Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamına yetki verilmesi hakkında CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, kamu zararına yol açacakları için muhalefet şerhi koyduklarını belirtti. Madde, oy çokluğuyla kabul edildi.

“SANKİ BİRİLERİNİN MALINI KURTARMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Saadet Partili Meclis Üyesi Mustafa Gürsoy, “300 metrekarelik bir yeri 4 milyon 200 bin TL’ye aldı arkadaşlarımız. Burada ciddi bir kamu zararı var. Bu alanla ilgili ben de çok rahatsız duydum. Burada Kuran Kursu yapılacak, buna karşı değiliz ama sanki orada birilerinin malını kurtarmaya çalışıyorlar. Emsallerinin metrekareleri 1 TL civarında. Biz keyfi uygulamaya ve birilerine para kazandırmaya karşıyız” dedi.

“KEYFİ UYGULAMA OLAMAZ”

Gürsoy’a cevap veren Soydabaş, “Keyfi uygulama olamaz. Resmi bir talep var. Bir değer tespiti yaptırılarak alınıyor. Rastgele alınması mümkün değil” ifadelerini kullandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, “Hem arsa bedeli hem de bina bedeli. 6 katlı bir bina kamulaştırılıyor. 3 sene önce bin liraydı, şimdi minimum 6-7 bin lira tutuyor” dedi.