Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstri Şirketi Dilovası’nda bulunan Demirciler Organize Sanayi Bölgesi’nde boyahane tesisi kurmak için 17 Ocak 2025 tarihinde Çevresel Etki Denetim (ÇED) süreci başlatmıştı. Habaş’ın başlattığı ÇED sürecine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ‘ÇED gerekli değildir’ raporu verildi. Firmanın yapmak istediği projenin ÇED raporuna olumlu görüş verilmesinin ardından süreç de başlamış oldu. Habaş’ın Demirciler OSB’deki 100 dönümlük arazi üzerine kuracağı söz konusu tesis 748 milyon liraya mal olacak ve tesiste 133 kişi görev alacak.
100 BİN METREKARE
Habaş söz konusu proje kapsamında binek otomobil imalat boyahane tesisinin kurulmasını planlarken 49 yıl boyunca hizmet verecek bir tesis kuracak. Yüksek kalitede üretim yapmayı planlayan Habaş, söz konusu tesisi 100 bin metrekarelik bir arazi üzerine inşa edecek.
133 KİŞİ İŞE ALINACAK
Habaş’ın Dilovası OSB’de yapmak istediği boyahane tesisi 2 vardiya üzerinden 12 ay boyunca 16 saat hizmet verecek. Habaş’ın kuracağı tesiste inşaat süreci de olacak ve tesisin yapım aşamasında 120 kişi, işletme aşamasında ise 133 personel istihdam edilecek.