Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Halk Market Mehmet Ali Paşa’da açılacak!

İzmit Belediye Başkanı Fatma

Uğur ENÇ min 9İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplam Hürriyet, başarılı belediyeler Ankara ve İstanbul Büyükşehir’in izinden yürümeye devam ediyor. Corona virüsünden hemen önce İzmitlilere “Halk Market” müjdesi veren Hürriyet, marketle ilgili bütün çalışmaları tamamladı. Market için İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde yer alan çamaşırhanenin yanında yer alan iki dükkan kiralandı. Bir dükkanda marketin bir diğer dükkanda ise kadın kooperatifi ve dikimevinin hizmet vereceği öğrenildi.

YÜZDE 30 UCUZ OLACAK

İzmit Belediyesi’nin ilk halk marketi olacak Mehmet Ali Paşa’da 3 alan bulunacak. Alanların birinde meyve-sebze, birinde et ürünleri bir diğerinde ise süt ürünleri yer alancak. Günlük gıda ürünleri de market tarafından aracısız olarak halka sunulacak. Vatandaşlar İzmit Halk Market’ten piyasaya yüzde 30 indirimli olarak alışveriş yapabilecek. Markette tefrişat çalışmaları başladı. Kısa süre içerisinde marketin tabelası asılacak.

BELEDİYE VE ÜRETİCİ EL ELE

Hatırlanacağı üzere Fatma Kaplan Hürriyet bir süre önce üreticilerle ve STK temsilcileri ile buluşmuştu. Toplantıda üreticilerin projeye dair düşünce ve önerilerini dinleyen Başkan Hürriyet, projenin İzmit Belediyesi ile üreticiler, STK’lar ve Odaların ortak projesi olduğunu söyledi. Projeyle önceliklerinin üreticiyi desteklemek olduğunu belirten Başkan Hürriyet, “Üreticiyi desteklemenin yanında, aracılar olmadan, üreticiden direkt tüketiciye doğal ürünleri ulaştırarak, tüketiciye de doğal ürünleri, daha uygun fiyatlarda sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Üreticiyle tüketici arasında bir bakıma köprü vazifesi görmek istediklerini belirten Başkan Hürriyet aynı toplantıda, “Halk Market projesini yakın zamanda hayata geçireceğiz. Daha önce tuttuğumuz yerlerle ilgili de hazırlık çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Halk Market çalışmasını STK’lar, Oda ve üretici birlikleriyle yakın zamanda hayata geçireceğiz. İzmit’te üretim ve dayanışmayı hakim kılacak çalışmalarla bu kenti hep birlikte büyüteceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

 

İzmit Halk Market