Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Halkevi binası dökülüyor!

Uzun süredir bakımsızlıktan adeta çürüyen Halk Eğitim Merkezi binasının sıvaları döküldü, boyaları soldu. Yetkililer yıllardır söz konusu bina için bir adım atabilmiş değil.

Uzun süredir bakımsızlıktan adeta

Uğur ENÇ minİzmit kent merkezinde yer alan Halk Eğitim Merkezi binası ayakta duramıyor. Bina bakımsızlıktan adeta dökülüyor. Yıllardır atıl bir görüntüyle kent merkezinde bekleyen Halk Eğitim Merkezi binası için yaklaşık 7 yıl önce sponsor bulunmuş, TÜPRAŞ 2 milyon liralık bir bütçeyle binayı restore etme kararı almış. Ancak beklenen olmadı. Restorasyon işleri bir türlü başlamadı. Halen boyası ve sıvası dökülen binayla ilgili yetkililer gözlerini ve kulaklarını kapatmaya devam ediyor.

HALK EĞİTİM MERKEZİ’NİN TARİHİ ÖNEMİ

1938 yılında inşaat çalışmaları başlayan Halk Eğitim Merkezi dönemin ünlü mimarlarından Seyfi Arkan tarafından tasarlanmıştı. 19 Şubat 1941’de hizmet vermeye başlayan kurum tam anlamıyla faaliyetlerine Halkevlerinin kuruluşunun 11. yıldönümünde, 21 Şubat 1943’te başladı. Modern mimariye 1940’lı yıllarda Adana Halkevi ve Ankara Operası ile birlikte örnek gösterilen halen Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılıyor.