Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Halkevi binası ihalesi onaylandı

Kocaeli Valiliği, Halkevi binasının daha önce 4 kez yapılan ihalelerini, rekabet oluşmadığı gerekçesiyle iptal edildi. Son ihalede iki firma teklif verirken ihale, en düşük teklifi veren Mavva Yapı Proje firmasında kaldı.

Kocaeli Valiliği, Halkevi binasının

İzmit Tepecik Mahallesi’nde bulunan, mülkiyeti Hazineye ait ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisli olan İzmit Halkevi Binası restorasyon ve güçlendirme işi için son ihale 4 Ekim 2022 tarihinde Kocaeli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

4 KEZ İPTAL EDİLDİ

İlki 23 Kasım 2021 tarihinde yapılan, daha önce üç kez iptal edilen ihale kapsamında son ihale 26 Mayıs’ta yapıldı. İşin yaklaşık maliyet ise 28 milyon 204 bin TL olarak belirlendi. Daha önceki iki ihaleye de katılan Mavva Yapı 37 milyon lira, ERG Yapı ise 39 milyon 900 bin lira teklif sundu. İhale, iki firma katılmasına rağmen yine ‘yeterli rekabet ortamının oluşmaması’ gerekçe gösterilerek iptal edilmişti. 4’üncü ihale isteklinin olmaması nedeniyle iptal edildi.

56 MİLYON MUHAMMEN BEDEL

Söz konusu ihale bugün Kocaeli Valiliği’nde gerçekleştirildi. Muhammen bedeli 56 milyon 753 bin 269 lira olarak belirlenen ihalede Mavva Yapı 56 milyon 753 bin 269 TL, Galata Restorasyon 59 milyon 100 bin 901 TL teklif verdi. Bizim Yaka Gazetesi’nden Galip Ataman’ın köşe yazısına göre Kocaeli Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Kurulu, 5. ihale sonrasında yaptığı değerlendirmede, muhammen bedelin altında en yakın teklifi veren Mavva Yapı Proje firmasına ihaleyi verdi. Yasal itiraz sürecinde herhangi bir sorun yaşanmazsa Valilik, Mavva firması ile 30 Mart’ta sözleşme imzalayacak.