Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hamza Şayir’in istifasını istediler!

Saadet Partisi Dilovası Meclis Üyeleri açıklamada bulunarak “Dilovası’na ne kadar çok gay varmış” diyen Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in istifa etmesini istedi.

Saadet Partisi Dilovası Meclis

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, meclis toplantısında Kanada’ya giden öğrencileri örnek vererek “Dilovası’nda ne kadar gay varmış haberimiz yok ya. İrtica etmek için ‘Biz gayiz bizim cinsel haklarımıza saldırı var, burada geçinemiyoruz’ diyorlar ya” sözleriyle büyük tepki toplamıştı. Olayın ardından açıklama yapan Dilovası Belediyesi Saadet Partisi Meclis Üyeleri Şayir’i istifaya davet etti. Saadetliler açıklama yayınlayarak şu ifadeleri kullandı: “Ülkenin ekonomisinin zor zamanlardan geçtiği ve genç işssizliğin gün giderek arttığı krizi mutfağına kadar hisseden herkesin malumudur. Bu ekonomik istikrarsızlıkta geleceği için kaygılanan ve yahut hali hazırda iş bulamayan insanlar yurtdışına çıkmayı tercih ediyor. Hayallerini gerçekleştirmek için girdikleri bu çileli yola keyfiyetten değil zaruretten çıkmışlardır.

HEMŞERİLERİMİZE GAY DİYEREK…

07/12/2021 tarihinde yapılan belediye meclis toplantısında belediye başkanı Hamza Şayir yine yükselen şehir Dilovası masalları anlatırken meclis üyemiz Turan Akgül söz alıp tablonun aslında bahsedilen gibi olmadığını, ilçenin problemleri olduğunu, işsizliğin giderek arttığını ve yoksulluğun derinleştiğini belirtmiştir. Son dönemlerde ilçemizdeki bu problemlerden dolayı çoğu genç hemşehrimizin yurtdışına çıktığını belirtmiştir. Hamza Şayir ise haddini aşarak, ahlak kurallarını çiğneyerek yurtdışına çıkan hemşerilerimize ‘Gay’ diyerek onları itham etmiştir. Bu ithamı kendi seçmeleri dahil herkese yapmıştır.

KULAĞINI ÇEKTİLER

Devlet Millet Diyerek Bizleri Proveke Etmeye Çalışmaktadır. Olayın akabinde devlet, millet, vatan naraları atarak bizleri provoke etmeye çalışmıştır. Düştüğü utanç verici durumdan bu şekilde sıyrılmaya kalkışmıştır fakat meclis üyelerimiz bu provakasyona gelmemiştir. Nitekim kendisi de dün gece bu durumdan dolayı özür dilemiştir. Özür dileyeceğine hiç ihtimal vermediğimizi, aslında yapılan özürün arkasında örf adetlerimizi bilen bazı büyüklerinin kulağını çektiğini iyi biliyoruz.
Şayir istifa etmelidir.

DELİKANLILAR GURBET YOLCUSU

Bizler bu özürü kabul etmediğimizi buradan bildirmek istiyoruz. Bu yapılan fahiş bir hatadır ve bu hatanın bedeli sadece ve sadece istifadır. Dilovası zaten hali hazırda pek iyi sıfatlarla tanınmıyorken bir de bu ahlaksız kelime ile mi anılmasını istiyorsunuz? Gençlerimiz doğduğu yerde doyamadığı için gurbete gimektedirler. Bahsi geçen gençlerimiziz hepsi pırıl pırıldır. Hepsi yiğitliğiyle, mertliğiyle bilinmektedr. Hepsi saygıyı, sevgiyi, dürüstlüğü güzide ailelerinden öğrenmişlerdir. Hiçbiri Hamza Şayir gibi insanları hapise göndermemiştir, iftira atmamıştır, hakaret etmemiştir ama gelin görün ki Hamza Şayir belediye başkanı, bu delikanlılar ise gurbet yolcusudur.

GENEL MERKEZE TAŞIMALARI BOYUNLARININ BORCU

Tekrar söylemekte fayda vardır. Bizler Hamza Şayir’n derhal istifa etmesini istiyoruz. Eğer kendi rızası ile etmiyorsa ilçemizi tanıyan bilen, örfüne adetine bağlı Ak Partili yöneticilerin konuyu genel merkeze taşıması boyunlarının borcudur. İç işleri bakanlığı da derhal soruşturma başlatıp kendisini görevden almalıdır.”