Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Harun Yıldızlı Halk TV’den bombaladı!

Halk TV’de yayınlanan Yerelden Siyaset programına katılan CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, AKP iktidarına ve Kocaeli’deki temsilcilerine yüklendi. Yıldızlı 1 yıla yaklaşan görev sürecinde il örgütünün yaptıklarını da anlattı.

Halk TV’de yayınlanan Yerelden

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, partisinin Bursa il başkanı İsmet Karaca ve Sakarya il başkanı Ecevit Keleş ile birlikte Halk TV ekranlarında yayınlanan, Eylül Han Tezel’in sunuculuğunu üstlendiği Yerelden Siyaset isimli programa katıldı. Yaklaşık 2 saat süren programda aralıklarla yarım saat boyunca konuşan Harun Yıldızlı Kocaeli’de yaşanan su, elektrik ve altyapı sıkıntısından, Çayırova’daki uçak israfına, Kızderbent taşocağı projesinden Kartepe’deki turizm sıkıntısına kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu. Yıldızlı Kocaeli’de grev yapan işçilere de selam gönderdi.

HAYDARPAŞA EKSPRESİ

Yıldızlı’nın program boyunca yaptığı konuşmalar şöyle; “Ocak ayı bizler için hüzünlü bir ay. Uğur Mumcuların, Gaffar Okkanların katledildiği bir ay. Kendilerini rahmetle anmak istiyorum. Kocaeli 12 ilçesi 472 mahallesi olan bir ilimiz. Eskiden Adapazarı Haydarpaşa Ekspresi vardı. Günde 30 bin kişiyi taşırdı Adapazarı Haydarpaşa Ekspresi. 2021 yılında bu kaldırıldı. 12 gidiş, 12 geliş seferi vardı. Hızlı tren sonrasında 2015’e kadar kapalı kaldı .2015’ten sonra bu seferlerin sayısı 10’a düştü. Durak sayıları da azaltıldı. Şimdi ayda 20 bin kişiyi taşıyacak durumda. Eskiden Kartepe’nin ilçelerinden, hatta Sakarya’dan bile bir çok insan o treni kullanırdı. Şimdi onun kullanımı kalktı.

ÇAYIROVA’DA VERİLEN SÖZLER

Kocaeli il örgütü haftanın 4 günü sokakta. Birçok il başkanımız gibi sokaktayız. Sokakta işsizlikle, yoksullukla karşılaşıyoruz. Kamudaki israf çok ciddi bir problem. Şehir hastanemiz verilen tarihlerin çok çok gerisinde. Daha hala bitmedi. Bu sene sonunda biteceği söyleniyor ama bu tarih ötelenerek geliyor hep. Çayırova ilçemizde 2018’de sayın bakanın, Ak Parti hükümeti bakanın vermiş olduğu söze rağmen (Çayırova Devlet Hastanesi) 2018 yılından bu yana bu çalışmalar başlatılamadı. Bizim 8. ve 10. ayda yaptığımız açıklamalar var. Her yerde tabela var, görüntü var, ses yok, icraat yok. Bizim bu konuyu gündeme getirmemizle birlikte şimdi 26’sında yapılacağı söyleniyor.

Harun Yildizli Halk TVSAZLIDERE SORUNLARI

Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri devamlı halkın yanında. Bütün meclis üyelerimizle, belediye başkanımızla halkımızın yanındayız. Biliyorsunuz tek bir belediye başkanımız var. Pandemi sürecinde de hep sahada sokaktayız. Muhtarlarımızı dolaşıyoruz. Esnafımızı dolaşıyoruz. Esnafımızın sorunlarına, halkın sorunlarına, problemlerine çözüm üretiyoruz. Özellikle belirtmek istediğim Çayırova’da Sazlıdere diye bir bölgemiz var. Bunlar suyu Kocaeli’den alıyorlar, elektriği İstanbul’dan alıyorlar. Evin kapısı İstanbul, ev Kocaeli’nde kalıyor. Bunların problemleri vardı. Bu problemleri meclise taşıyarak problemlerin çözümünü mecliste ürettik. İlçe meclislerinde ve büyükşehir meclislerinde… Bunlar çok önemli. Sokakta olmak… Sokakta olunca bilgi sahibi oluyorsunuz. Bilgi sahibi olunca ilgi sahibi olabiliyorsunuz.

UÇAK PARK VE CENGİZ TOPEL

Hazır konu açılmışken kamudaki israfa dikkat çekmek istiyorum. Koskocaman bir uçak var Çayırova’da. Ne olduğu belli değil. Bu uçak, önceki belediye başkanı bunu almış. Korku filmi stüdyosu gibi adeta. Atıl bir şekilde duruyor. Bu uçak restoran olacakmış. Halkımız açlıkla, yoklukla uğraşırken, işte sayın genel başkanım diyor ya ‘kamudaki israf…’ buyurun size kamudaki israf. Bizim kullanılamayan Cengiz Topel Havalimanımız var. Oradan uçak kalkmıyor buraya getirmişler. Trajikomik bir durum. Önceki belediye başkanı burayı uçak park yapacakmış, restoran yapacakmış. Bizim tek derdimiz uçak park ya, restoran ya… İnsanlar inanın çöplerden ekmek topluyorlar. Sayın iktidar partisi milletvekillerine tavsiye ediyorum akşamları pazarları bir dolaşsınlar saat 4-5’ten sonra. Vatandaşın durumunu görsünler.

EBA VE İNTERNET SORUNU

Kocaeli il örgütü haftalık programla hareket ediyor. Biz mahallelere gittiğimiz zaman birçok mahallede internet olmadığını gördük biz. Sahada olmanın bize verdiği bilgi bu. Mesela Çayırova’nın 9 mahallesi var, 4-5 mahallesinde internet yok. Kocaeli neresi? İstanbul’un çeperinde bir il. Gebze’nin mahallelerinde, köylerinde internet yok. Bu EBA’dan ciddi bir şikayet var. Ciddi bir kesimin eğitim alamadığını düşünüyorum. Hali vakti yerinde olan eğitimini aldı ama mahallelerdeki bir kesim eksik kaldı. Sayın genel başkanımızın da eğitimle ilgili, esnafla ilgili açıkladığı maddeler var. Yani şunu belirteyim ki birçok insan bu bir senelik dönemde eğitimini alamadı. İnternet yok çünkü. Televizyon yok. İnternet yok. Altyapı yok.

Harun Yildizli Halk TV 2SEDAŞ’I DA ELEŞTİRDİ

Şu konunun özellikle üzerinde durmak istiyorum. Bu kar yağışlarında bunu söylemeden geçemeyeceğim. Elektrik olayı… Çok ciddi elektrik kesintileri oldu. SEDAŞ özelleştikten sonra altyapı yatırımı yapmamasından dolayı birçok ilçede elektrik kesintileri oldu. Böyle birer ikişer saat değil, 24 saat kadar oldu. Bununla ilgili ‘yapıyoruz, çözüyoruz’ diyorlar ama teknik altyapı yok. Geçmişten gelen sistemi almışlar, aynı sistemle devam ettiriyorlar. Şimdi Kocaeli sanayi kenti evet. Öğrenci kenti. Üniversite kapalı biliyorsunuz örgün eğitim yapılamıyor. Üniversitenin kuruluşunda rahmetli Baki Komsuoğlu hocamın, Sezer hocamın (Sezer Komsuoğlu), sayın Sefa Sirmen’in, o dönemin milletvekillerinin çok büyük emeği var. Yaklaşık 100 bine yakın öğrenci var. Körfez, İzmit, Karamürsel, Gölcük, Kandıra… Bütün ilçelerimizde Kocaeli Üniversitesi’nin meslek yüksek okulları ve kampüsleri mevcut.

KÖRFEZİN EKOLOJİK DENGESİ

Ama tabi şu anda internet üzerinden eğitim yapılıyor. Elektrik ve internet çok önemli hususlar. İnsanlar dünyada yapay zekayı konuşuyor. Biz ise elektrik ve interneti konuşuyoruz. Elektrik ve internet olmadan kentlerde yaşam nasıl sürülebilir? Gebze’de halen odunla ısının okullarımız var. Anadolu’nun bir ilçesi değil, İstanbul’un çeperinde. Kocaeli’nin sorunları arasında söz edebileceğim bu limanlar ciddi sıkıntı. Hem çevre kirliliği açısından ciddi sıkıntı hem doğal ve ekolojik dengeyi bozmuş durumda. Biz CHP olarak yatırıma karşı değiliz ama durum kötü. Kocaeli’nin bir tarafı Marmara, bir tarafı Karadeniz, bir tarafı Sapanca Gölü. Yani 3 mevsimi bir arada yaşıyor. Hele bir de Kartepe’miz var ki kesinlikle değerlendirilemiyor. Kocaeli’nin sanayi kent oluşu, turizmin öne çıkmaması, yani kent yönetimi bir vizyon işi.

KENTLERİN ANAYASASI OLUR

Benim mesleğim peyzaj mimarlığı ve kentsel tasarım. Benim işim kentsel planlama. Yani kentlerin bir anayasaları olur. Metropolitan planlar olur. Bunlar kentlerin kanunlarıdır. Her gelen siyasi irade bunu değiştirmez. Avrupa’daki yapılar böyledir. İlk önce yollar yapılır, kentler kurulur. Türkiye’deki yapı çok farklıdır. Bu bağlamda vizyon koymak, planlama yapmak önemli. İnanın daha hala bizim sosyal demokrat dönemde kalma yapılar, eserler var. Siyasette hoş bir seda bırakmak lazım. İsmini hatırlayabileceğiniz belediye başkanlarınız yoktur mesela. Bizim Leyla Atakan’ımız, Erol Köse’miz, Sefa Sirmen’imiz vardır. Sefa Sirmen denince akla Kocaelispor gelir. Kocaelispor’umuz vardır. Yani şunu anlatmak istiyorum; Kocaeli’ne yapılacak hizmetlerde eserleri kalıcı olarak bırakmak lazım.

Harun Yildizli Halk TV 3İZMİT’E AYRIMCILIK YAPILIYOR

Pandemi sürecinde il örgütü olarak biz 5 bin aileye örgüt olarak yardımcı olduk. Hiçbirinin siyasi görüşüne bakmaksızın 12 ilçede örgütlerimizin tespitiyle yardımcı olduk. Hani her zaman şunu kullanıyorlar ya, ‘Cumhuriyet Halk Partisi gelecek yardımlar kesilecek…’ Sosyal belediyecilik adı altında 3-5 maskeyi dağıtamadıkları zaman da bizim İzmit Belediyesi’nin Çınar Kadın Kooperatifi maske üretiminde bulundu. Belediyemiz tam zamanlı sahadaydı. Pandemi sürecinde kimseyi ayırt etmeden çalıştılar. Çınar Kadın Kooperatifi’nde her kesimden vatandaşımızla İzmit Belediye Başkanımızın nezaretinde maske üretimi yapıldı ve dağıtıldı. Şunu özellikle söylemek istiyorum 12 ilçeden tek belediyemiz var. Bir bakan kentimize geldiğinde bütün belediye başkanlarını topluyor, benim belediye başkanımı çağırmıyor. Yani ayrımcı politikaları var.

ALEMDAR CADDESİ’Nİ ANLATTI

Birleştirici, bütünleştirici değiller. Bu ülkede 83 milyon insan var. Her kesimden insan var. Bu insanların en büyük sıkıntısı toplumun ayrıştırılması. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında toplum ayrıştırılmayacak. Herkes iç içe yaşayacak. Plansızlık var. Programsızlık var. Pandemi sürecinde, bayramdan önce esnafın halini tarif etmeye gerek yok zaten. Bayramdan önce İSU, İzmit’in merkezinde Alemdar Caddesi’nde büyük iş makinelerini indirmiş… Ne yapacaksınız? Altyapı yapacaklar. Yahu arkadaş 20 gün sonra bayram var. Burada esnafın cebine 3 kuruş girmemiş. Esnaf sıkıntıda. Esnafın yanında çalışanlar sıkıntıda. Zorluk çekiyor. Hemen müdahale ettik. Hemen devreye girdik. O çalışmanın yapılması gerekiyor mu? Evet yapılması gerekiyor ama zamanlaması yanlıştı.

GREVDEKİ İŞÇİLERİ SELAM YOLLADI

Mesela aynı şekilde 12 ilçede su kestiler. Biz Kocaeli’nin suyuna dokunma diye baya bir girişimde de bulunduk. Sayın valimize durumu aktardık. Bunlardaki en büyük şey plansızlık ev ayırımcılık. Bizim İzmit Belediyemiz bu dönemde çok ciddi çalıştı. Halka dezenfektan ve maske dağıttı. Her anlamda sahadaydık. Çınar Kadın Kooperatifimizin ürettiklerini halkımıza dağıttık. Kocaeli emekçi bir kent. İşçinin emekçinin her zaman yanında olmamız gereken bir kent. Pandemi sürecinde işçilerin sendikalı olmasına engel olmak için bir çok işçi işten çıkarıldı. Gebze’de Migros işçileri, Baldur işçileri, Onat Alüminyum işçileri… Buradan selam gönderiyorum. Biz her zaman yanlarında olacağız. İşçinin emekçinin her zaman yanında olacağız. Bu konuyu da belirtmek istiyorum.

GEBZE’NİN TAPU SORUNUNU DİLE GETİRDİ

Köylerde mera alanları TOKİ’ye devredildi. Bu alanlarsa sanayi ya da konut alanı olacak deniliyor. Bununla ilgili ciddi sıkıntılar var. Kuzey Marmara Otoyolu büyük sorun. Mesela Akmeşe diye bir beldemiz var. Onu ortadan böldü. İnsanlar tarlalarına geçemiyorlar. Yarısı bu tarafta, yarısı diğer tarafta kaldı. Bunların sıkıntılarına mutlaka ve mutlaka çözüm üretilmeli. Bunun dışında Gebze’nin Beylikbağı Mahallesi var. Burada ciddi bir kentsel dönüşüm ve tapu sıkıntı var. Halktan özel feragatnameler isteniyor bununla ilgili. Tapu sorunu Gebze’de çok ciddi bir sorundur. 18 yıldır iktidarlarında bu tapu sorununu çözemediler.

KOCAELİ’DE İNSANLAR SU İÇEBİLİYORSA…

Darıca ilçemizde de imar problemleri var. Bu imar problemlerinden dolayı evlerine gaz bağlatamıyorlar. Kocaeli’de insanlar su içebiliyorsa sosyal demokrat belediyecilik sayesinde içiyorlar. Evlerinde doğalgazla ısınıyorlarsa sosyal demokrat belediyecilik sayesinde ısınıyorlar. Çünkü İZGAZ’ı sosyal demokrat belediyecilik getirdi. Yuvacık Barajı’nı sosyal demokrat belediyecilik getirdi. 99’da deprem olmasına rağmen Kocaeli susuz kalmadı. Ama bu dönemde, pandemi döneminde, yanlış planlama nedeniyle Kocaeli’yi 48 saate uzanan bir süreçte susuz bıraktılar.

MİLLETVEKİLLERİ İÇİN ÖNSEÇİM

Örgütler ne arzu ediyorsa o çerçevede milletvekili adayları belirlenmeli. 12 ilçemiz var. 12 ilçenin ortaklaşması sonucunda örgüt önseçim istiyorsa önseçimle belirlenmeli. Teamül yoklaması ile belirlenecekse teamül olmalı. Bizim her zaman görüşümüz önseçimden yana. Önseçimle bu vekillerin belirlenmesini istiyoruz. Siyaset yapan insanların sandıktan korkmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü taban bunu talep ediyor. Bizim vekillerimiz çok başarılı vekiller. Bir vekilimiz biliyorsunuz İzmit Belediye Başkanı oldu. Bir vekilimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili oldu. Yani bir vekilimiz var Kocaeli’de. Tahsin bey. Haftanın 4 günü meclisteyse, 3 günü sahada. Sahanın her yerinde. Toplumun bütün problemleriyle bire bir ilgileniyor. İl ilçe örgütleri ile bire bir temasta.

KARAMÜRSEL’İ AZ BİR FARKLA KAYBETTİK

Ama şunu söylemek istiyorum yeni nesilin siyasetin içinde olması gerekiyor. Vekillerimiz de gençlerin önünü açıyor. Cumhuriyet Halk Partisi gençleşiyor. Ben 42 yaşında il başkanı oldum. 43 yaşındayım. Ve ilçe başkanlarımın hepsi Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kollarında emek vermiş kardeşlerimiz. Hepsi şu anda ilçe yönetimlerinde. Duyarlı insanlar. Tabanı biliyorlar. Yöreyi biliyorlar. Yörenin dertlerini, taleplerini biliyorlar. Bu bağlamda da ortaklaşarak bunlara  (vekillere) karar vereceğiz. Şimdi Kocaeli’nin sorunlarından bahsetmek isteyeceğim yine. Kocaeli’de 12 ilçe var demiştik. Bir tanesi İzmit. Belediyesi bizde olan. Karamürsel var. Karamürsel’i az bir farkla kaybettik. Kızderbent var burada. Taş ocağı yapılmak isteniyor.

ÇÖZÜM ÜRETEN BİR YAPIDAYIZ

Hani sormuştunuz ya Kocaeli il örgütü sabah kalktığında ne yapar? Mesela Karamürsel balığı ile anılır. ‘Vira bismillah’ dedikleri zaman balıkçıların yanındaydık örgüt olarak. Kızderbent’te köylü, Kızderbent halkı taşocağına ‘hayır’ dediklerinde onların yanındaydık. Yalova’daki bir baraja malzeme temini için Karamürsel Kızderbent’te taşocağı yapmak isteniyoruz. Burada bütün siyasi partiler bu işin olmayacağını söylüyor. Orada bir toplantı yapıldı. Biz bu toplantıya da katıldık, görüşümüzü belirttik. Biz Kızderbent halkımızın yanındayız. Sayın genel başkanımız diyor ya, ‘Ezilenin, işçinin, emekçinin, yoksulun her zaman yanındayız. Çözüm üreten bir yapıdayız’ bunu belirtmek istiyorum.

İZAYDAŞ’IN ÖMRÜ DOLDU

Kocaeli’yi bilenler bilecektir, eskiden Beğendik arazisi vardı. Sahil yolu denir. İzmit’in çöpleri orada toplanırdı. Sefa bey döneminde çöp fabrikası yapıldı ve kokudan kurtulduk. 20 sene oldu. İZAYDAŞ ömrünü tamamladı. Artık İZAYDAŞ’tan ciddi rahatsız olan bir kesim var. Alikahya beldesi, Ordulu vatandaşlarımızın yaşadığı bir belde. İZAYDAŞ’tan dolayı akan sudan, pis kokudan ciddi rahatsızlar. Şimdi yine başa döneceğim. Kentlerin metropolitan planları olmalı. Bununla ilgili siyasi iktidarın çözüm üretmesi gerekiyor. Yeni bir çöp tesisi yapılmalı. Bizim çevre komisyonumuz bu konuda çalışıyor. İçinde toplumun her kesiminden insanların bulunduğu bir ekibimiz var. Çalışma yapılıyor. Daha önceden bu çöp fabrikası Umuttepe’ye yapılacaktı. Biz net tavrımızı koyduk. Kocaeli Üniversitesi’nin olduğu bölgeye yapmayı düşünüyorlardı. Avrupa’daki örneklere bakmak gerekiyor ve ona göre çözüm üretmek gerekiyor.

ŞEHİR HASTANESİ YIL SONUNDA BİTECEK

Karamürsel demişken söz etmeden geçemeyeceğim battı-çıktı meselesi var. Bitmeyen bir proje. Önceki müteahhidin kaçmasıyla… Bir sonraki müteahhit de tamamlayamadı. Yani burada işler bitmiyor, yarım kalıyor. Şehir hastanesi de öyle. Şehir hastanesi mağdurları var Kocaeli’de. Bunlara dikkat çekmek istiyorum. Şimdi diyorlar ki 128 milyona pandemi hastanesi yapacağız. Yahu arkadaşım önce şu şehir hastanesini bir bitir. Sonra pandemi hastanesi mi yapacaksın, onu da yap. Çünkü bir sürü mağdur insan var şehir hastanesinde. Bu insanların mağduriyetleri bir şekilde karşılanmalı. Sayın valimizle görüştüm bu konuyu. Sayın valimiz sene sonu itibariyle biteceğini söylüyor. Biz de yakinen takibini yapıyoruz.

Harun Yildizli Halk TV 4KİPTAŞ, KENT KONUT VE YUVAM-İZMİT

Bir konu; sosyal belediyecilik. Buradan sayın Ekrem İmamoğlu’na da teşekkür ediyorum. İzmit’te, İzmit Belediyesi ile birlikte KİPTAŞ 143 konut yapıyor. Bu da baya bir ses getirdi. İstanbul meclisinde de konu oldu. ‘Ekrem beyin başka işi yok mu’ dediler. Bu yardımlaşma olacak arkadaşlar. Kimse İstanbul Büyükşehir Belediyesi Rize’ye bir şeyler yaparken sesini çıkarmadı da şimdi neden çıkarıyorsunuz? Yardımlaşma olacak. Ekrem bey de, kendileri de söylediler daha bir çok projeye Fatma hanımla birlikte imza atacaklar. Kendilerinin (Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden bahsediyor) Kent Konut’unun durumu ortada. Bizim sosyal belediyecilik anlayışı ile yine örnekleme vermek istiyorum İzmit’te Yuvam-İzmit projesi var. Eski belediye başkanımız Fikret Toker’dir bunun başında. Sefa bey döneminde yapılmış bir projedir. Gerçekten bir sosyal konuttur. Yuvam-İzmit başarılı projelere imza atmıştır. Kendilerinin Kent Konut’u başladığı projeleri bitirememiş konumdadır.

Y VE Z KUŞAĞI

Y ve Z kuşağı ile ilgili, gençlikle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi olarak, genç bir il başkanı olarak genel merkezimiz, genel başkanımızın da verdiği önem çok ciddidir. Y ve Z kuşağı dinlenmek istiyor. Her konuda fikirleri var. Özgürce kendilerini ifade etmek istiyor. Buradan son kelimem olarak Kocaelispor Kocaeli için çok önemli bir yere sahiptir. Kocaelispor’un da stadı… İsmetpaşa Stadı’nı yıktılar. Başka bir yere stat yaptılar. Şimdi ulaşım sıkıntıları yaşanıyor. Bununla ilgili sosyal belediyecilik zamanında Kocaelispor Türkiye Kupası’nı aldı…” Harun Yıldızlı’nın açıklamaları program süresi sona erdiği için yarıda kesildi.