Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hasarlı binalar için vatandaşı suçladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zinnur Büyükgöz, “Orta hasarlı binaların yıkım süreci biraz farklı ilerliyor. Orta hasarlı olmadığı halde vatandaş kendi binasını orta hasarlı olarak göstermiş” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı 2. Oturumu bugün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zinnur Büyükgöz’ün başkanlığında Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir “Son günlerde maalesef acı tablolarla karşı karşıyayız. Yöneticilerin bu konulardan ders çıkarması gerekiyor. Yaşanılan her türlü acıdan mutlaka ülkeyi yönetenlerin, merkezi hükümetin, belediyelerin ders çıkarması gerekiyor. 17 Ağustos çok acı gündü. Birçok yakınımızı kaybettik. Biliyorsunuz bölgemiz fay hatta üzerinde. Ağır ve orta hasarlı binaları başkan burada olsa soracaktım. Yıkılması da çok zorlu bir süreç. Tebligatlar ulaştı mı meclise bilgi verebilir misiniz?” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK KISMINI BOŞALTTIK

Taşdemir’e cevap veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zinnur Büyükgöz de şu cevabı verdi: “Biz de ilçe bel olarak çözümün bir parçasıyız. Ağır hasarlı binaların bir kısmının elektrik, su kesintileri yapıldı. Bir kısmının yıkımı gerçekleştirildi. Bazılarına mülkiyet sorunu nedeniyle dokunulamıyor. Büyük oranda yaşam alanı olmaktan çıkarıldı. Orta hasarlı binaların yıkım süreci biraz farklı ilerliyor. Orta hasarlı olmadığı halde vatandaş kendi binasını orta hasarlı olarak göstermiş. Bununla alakalı teknik rapor hazırlatıyor. Birçok talepte bulunuyor. Farklı farklı şeyler var. Diğer ilçeler de aynı süreçte çalışıyordur. İnşallah o konuda herhangi bir ihmale sebebiyet verecek bir anlayış yok.”