Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hat 41K ihalesi yine iptal!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ikinci kez ihalesi düzenlenen “Kocaeli İli Hat 41K Kapsamında Durak ve Yolların Yenilenmesi Yapımı” işi iptal edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından

Nazim Ozgun Erbulan 1

2021 yılının Kasım ayında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu hat 41K projesi için “Kocaeli’yi dört bölgeye ayırdık. Birinci bölge kırsal bölge oldu. İkinci etaba Doğu Bölgesi dedik. Körfez, Derince, İzmit ve Kartepe’yi kapsıyor. Güney Bölgesi ve Doğu bölgesi olmak üzere dört etap hazırladık” ifadelerinde bulunmuş “İkinci sırada da doğu bölgesinde bir hat planlamıştık. Bu Hat 41’i burada kuracağız inşallah. sistem hat ve işletme verimliliği arttıracak” ifadelerine yer verdi.

YİNE AYNI GEREKÇE

“Kocaeli İli Hat 41K Kapsamında Durak ve Yolların Yenilenmesi Yapımı” işi için ilk ihale 4 Kasım 2022 tarihinde yapıldı. İşin yaklaşık maliyeti 20 milyon 50 bin TL olarak açıklanırken Emay Mimarlık ve Mühendislik Şirketi, 24 milyon 942 bin lira teklif verdi. İhale, yaklaşık maliyetin üzerinde teklif verilmesi nedeniyle iptal edildi. Büyükşehir, yeniden ihale tarihi duyurdu. 11 Ocak 2023’te yapılan ihalede yaklaşık maliyet 23 milyon 130 bin 229,71 TL olurken ihaleye tek istekli olarak katılan Emay Yol Yapı A.Ş. 25 milyon 954 bin 774 TL teklif verdi. Söz konusu ihale, yaklaşık maliyetin üzerinde teklif nedeniyle iptal edildi.