Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Hava kalitemiz birçok şehirden iyi”

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Turizm Şurası’nda yaptığı konuşmada Kocaeli’nin havasının pek çok şehirden iyi olduğunu söyledi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz,

Turizm Şurası, Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleşiyor. Toplantıda konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz Kocaeli’nin havasının birçok ile göre iyi durumda olduğunu belirtti. Vali Yavuz’un konuşması şu şekilde: “Turizm kenti olma ideali dünden bugüne oluşmuş olumsuzları kaldırma iradesi koyma bile tek başına olsa bile çok değerli ve kıymetlidir. Bilim sanayi ve teknoloji başkent orta ve yüksek tek kullanan Türkiye dış ticaret hacminin özellikle gümrük teşkilatı bakımından bakarsak neredeyse yüzde 19’una tekabül eden bir rakam var.

FABRİKA BACALARI ANLIK TAKİPTE

Dolayısıyla tek başına Kocaeli gümrükleri, limanları ve diğer kalemleri Türkiye’nin 5’te 1’i. Bu bize başka bir pencereden bakmayı gerektiriyor. Böylesine muhteşem bir başarıyı oluşturmuş hem kendisini hem ülkemizi gururlandırmış bir şehrin diğer alanlarda da farklı bir vizyonla yoluna devam edebilmesi elbette ki daha kolaydır. İlimizde şu anda 11 fabrika bacası anlık olarak takip ediliyor. 13 yer istasyonu ile anlık olarak hava kalitesini ölçüyoruz. Diğer taraftan kimyasal ve biyolojik arıtması olmayan hiçbir OSB yok. Vidanjörlerin tamamı çipli. Nereden malzeme alıp nerede bıraktığını görebiliyoruz. Olgu ve algı arasında çok açık bir fark var.

ÖĞRENCİLERİMİZİ AĞIRLAYABİLİRİZ

Çeşitli yakıştırmalarla Kocaeli’nin havasının çok kirli olduğunu söylüyorlar. Hava kalitesinin birçok şehirden çok daha iyi olduğunu sizlere söyleyebilirim. Hizmet sektöründe olmamız gereken yerde değiliz özel bir çalışma yaptırdığım için bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Sizlerin burada sunacağı katkılar ile yeni bir vizyon açabiliriz. Bilişim Vadisi, ya da yüksek teknolojik fabrikalara sahibiz. Yani çocukların ilgisini çekecek yerler var. Öğrencilerimizi buralarda ağırlayabiliriz. Yapılabilirliğini tartışın. Yeni alanlar tespit edip imkan ve fırsat ortaya koyarak çevre sorunla turizm yoluyla çok daha kolay çözülebilir noktaya gelebilir.

“KENDİMİZE GÜVENİYORUZ”

Kocaeli, gelinen geçilen bir şehir günübirlik çalışılan akşam terk edilen şehir değil, kalınacak bir şehir. Dolayısıyla buna uygun vizyon belirleyip doğru ele alınırsa olumlu çalışmalar elde edilebilir. Kocaeli olarak kendimize güveniyoruz. Kocaeli Türkiye’de ilkleri başarmış, yarın da başka ilkleri başaracak potansiyele sahip. Kamu üniversite özel sektörler bir takım halinde çalışmayı başarmıştır.”