Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Haydar Akar: Kesinlikle vekilliğe aday değilim

Canlı yayında konuşan Haydar Akar net konuştu. ‘Abilik yapacağım’ sözlerine açıklık getiren Akar, bu dönemle birlikte milletvekilliğini kesinlikle sonlandıracağını vurguladı.

Canlı yayında konuşan Haydar

Özgür Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Adem Turgut ile Çağdaş Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sadun Çetin’in moderatörlüğünü yaptığı ve TV 41 ekranlarında yayınlanan 7 Artı programının bu haftaki konuğu TBMM Başkan Vekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar oldu. Özgür Kocaeli Gazetesi’nde yer alan habere göre Akar siyasi hayatı ve çok eleştirildiği Tugay Adak intiharı ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Akar’ın açıklamaları şöyle:

BENDEN BAŞKA KOCAELİ DOĞUMLU VEKİL YOK!

“En çok neye gülüyorum biliyor musunuz, bazı açıklamalarım altına ‘Sen nereden bilirsin İzmit’i’ veya ‘Sen nereden bilirsin partiyi? Hiç kapısından içeri girdin mi?” diye yazıyorlar. Bu örgütün her kademesinde emeğim var. Yıllarca görev yaptım, Kocaelispor maçlarında da çok oluyor. Sık sık deplasmanlara giderim. İsmetpaşa açıldığından beri maçlara giderdim, adam yorum yapıyor, “Siyaseten Kocaelispor’u kullanıyorsun’ diye… İzmitliliğe gelince… 13 tane milletvekili var bu kentte, 12 tanesinin doğum yerine bakın bu kentte doğmuş bir ben varım. İzmit’te okumuşum, İzmit Lisesi mezunuyum. Bun diğer vekil arkadaşlarıma haksızlık yapmak için söylemiyorum ama bir bakın kardeşim kim nedir nerelidir diye…

ABİLİK YAPACAĞIM DEDİM DEMEDİKLERİNİ BIRAKMADILAR

Daha önce bu programda abilik yapacağım açıklamaları nedeniyle çok eleştiri aldım. ‘Abilik yapacağım’ dedim ‘Senden abi olmaz’ dediler. Abilik ile ilgili ne anladılar bilmiyorum ama ben abilik yapacağım derken, şunu kast ettim. Biz genç yaşta siyaset yaparken önümüzdeki abilerimize ‘Hiç mi bırakmayacaksınız bu koltukları? Gençlerin önünü açmayacak mısınız? Bırakın da bize sıra gelsin’ derdik. Şimdi aynı pozisyona düşmek istemiyorum. Ölene kadar da gücüm yettiğince partimin bütün etkinliklerine katılacağım. Benden destek isteyenlere destek olacağım. Yanlış anlaşılmasın kimsenin elinden tutup Fethiye Caddesi’nde gezdirmeyeceğim, bilgi ve birikimimden gençlerin istifade etmesi için gayret göstereceğim. Pozisyonum dışında yani aktif siyaseti sonlandıracağım ve abilik yapacağım demekten kastım buydu.

ANADAN BABADAN CHP’LİYİM

İhtiyaç duyulmaz ayrı konu ama ben anadan babadan dededen Cumhuriyet Halk Partiliyim. Bundan sonra da ölene kadar öyle olacağım ve partime hizmet etmeyi sürdüreceğim. Katkım olur olmaz, eksik olur fazla olur ama elimden geleni yapacağım törene programa ne varsa katılacağım. Kürsüye çık derlerse kürsüye çıkarım, destek ol derlerse destek olurum. Hiçbir şey demezlerse de çevremdekilere CHP’yi anlatacağım. Benim dediğim abilik bu.

BAKAN OLACAĞIM DEMEK PARTİMİN İKTİDARINA VURGU

İkincisi bakan olacağım derken ben kendi egomu tatmin etmek için söylemedim. Ben her pozisyonda hep iki dönem kaldım. Bakın Parti Meclisi’ndeydim TBMM Başkan Vekili oldum. Eğer başkan vekili olmasam da Parti Meclisi’ne aday olmayacaktım. Milletvekilliği de dört dönem gibi görünüyor ama süresi açısından baktığınızda iki dönem yaptım. İki dönem yapıp bırakacağım demiştim. Bakan olacağım derken de kendime kişisel ikbal hedefi koymadım. Eğer ben bundan sonra bir görev yapacak isem daha üst pozisyonda görev yapmalıyım. Ama ben bakan olacağım derken partimin iktidar hedefini koydum. ‘Benim partim iktidar olacak ben de bakan olacağım, kardeşim” iddiası bu… Olmayabilir, hiç görev verilmeyebilir. Ama biliyorum ki biz iktidar olduğumuzda ciddi bir insan kaynağına ihtiyaç duyulacak. Eğer ben tecrübeli isem, bazı mesleki birikimlerim varsa bu kamuda değerlendirilebilir mi değerlendirilebilir.

VEKİLLİĞİMİ SONLANDIRIYORUM

Bunu da ben teklif etmem ‘gelin beni genel müdür yapın’ demem. İhtiyaç varsa bu ortaya çıkar zaten. Ben bu dönem sonlandırıyorum. Buna da kızıyorlar ‘neden söylüyorsun’ diyorlar. Ben sonlandırıyorum. Bitiriyorum milletvekilliğimi… Partim iktidar olur ve bana yeni bir görev verirse kabul ederim. Ancak görev kabul etmem. Bir görev erilmezse de tarif ettiğim gibi abilik yaparım. Onun ötesinde bir şey yok. Hedefim bu…

TUGAY KARDEŞİM, EKONOMİK NEDENLERLE İNTİHAR ETMEDİ

Tugay Adak’ın intiharı beni insan olarak, duygusal açıdan çok etkiledi. Tugay’ı çok severdim. En son bayramda Kartepe Gençlik Kolları ile ziyaretime gelmişlerdi. Çok üzüldük, etkilendik. Ailesini ziyarete gittik. Konuştuk, ailesinin de benim de fikrim aynı, Tugay ekonomik nedenlerle intihar etmedi. Bu kadar söylüyorum.

GENÇLERİN TEPKİSİ ÇOK NORMAL AMA…

Gençlerin tepkilerini anlıyorum. Beni sevdiklerini biliyorum. Ben de onları çok seviyorum. Ulaşabildikleri, koluna girebildikleri bir siyasetçiyim. Abi dedikleri bir insanım. Gençlerin üzüntülerinin tepkiye dönüşmesi normal. Tabi ki bana tepki gösterecekler. Cumhuriyet Halk Partisinin Kocaeli’deki en üst düzeydeki siyasetçisi benim. Ama beni kızdıran içimi yakan bu işten siyasi rant devşirmeye kalkan en yakınımdaki insanlar. Bana yıllarca muhalefet etmiş olanlar söylese bu kadar üzülmem. Bunu fırsata dönüştürmeye çalıştılar. Oysa olayın nasıl olduğunu en iyi bilenlerdi, bunlar. Birçoğuyla arkadaşlık ilişkimi kestim. Abi- kardeş, arkadaşlık, siyasi ekipdaşlık, nasıl tanımlarsanız, tüm bu ilişkilerimi kestim. O olaydan sonra da görüşmüyorum.