Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hayvanların kafasını kesip sokaklara attılar..!

Kurban farizesini yerine getirdiğini düşünen bazı kendini bilmezler kestikleri büyükbaş hayvanların kellelerini ve iç organlarını Derince’de sokaklara attı.

Kurban farizesini yerine getirdiğini

Uğur ENÇ minİslam alemi 4 gün süren Kurban Bayramı’nı geride bıraktı. Bayram boyunca kurbanlarını keserek ibadetlerini yerine getiren vatandaşlar aileleriyle buluştu, hasret giderdi. Ramazan ayı sonunda corona virüsü dolayısıyla sokağa çıkma yasağının olduğu Ramazan Bayramı’nın hüznünü geride bırakan vatandaşlar Kurban Bayramı’nı dolu dolu yaşadı.

MEZARLIĞA DA ATTILAR

4 gün süren Kurban Bayramı sonrasında istenmeyen görüntüler ortaya çıktı. Özellikle bayramın birinci günü yerine getirilen kurban farizesi sonrasında bazı kendini bilmezler kestikleri kurbanların kellelerini ve iç organlarını yol kenarlarına attı. Kocaeli‘nin Derince ilçesinde İshakçılar mevkiinde Ömerefendiler Mezarlığı da etrafa atılan hayvan leşlerinden nasibini aldı.

VAHŞİ HAYVANLAR GELDİ

Mezarlığın yanı başına büyükbaş hayvanların kelleleri ve iç organları ile derileri atıldı. Çevre kirliliği yaratan bu durum aynı zamanda sokak köpeklerini ve tilki, vaşak gibi yabani hayvanları da bölgeye çekti. Derince Belediyesi Temizlik İşleri ekiplerinin bölgede yer alan hayvan leşlerini toplaması bekleniyor. Kirliliğe sebep olan vatandaşların kim olduğu ise bölgede güvenlik kamerası olmaması nedeniyle tespit edilemiyor.