Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hazırlıksızlığın küçük bir örneği: İzmit Hacı Ayvaz Camii hala yıkılmıyor

İzmit Akçakoca Mahallesi’nde yer alan Hacı Ayvaz Camii’nde ağır hasar tespit edildi. Cami 3 yıl önce ibadete kapatıldı. Caminin minaresi yıkıldı ancak 4 yıldır yıkımla alakalı hiçbir çalışma yapılmadı.

İzmit Akçakoca Mahallesi’nde yer

ugurKocaeli’nin İzmit ilçesinde ilçesinin yüksek kesimlerinde yer alan Akçakoca Mahallesi’nde bulunan Hacı Ayvaz Camii 4 yıl önce yapı denetimine tabi tutuldu. Caminin ağır hasarlı olduğu tespit edildi Bu tespit sonrasında alınan karar gereği cami ibadete kapatıldı. Cami 3 yıldır ibadete kapalı ancak 4 yıldır yıkımla alakalı hiçbir çalışma yapılmadı. Bu süre içerisinde caminin merdiveni geçtiğimiz aylarda yıkıldı.

RESTORASYON KARARI ALINMIŞTI

Bölge halkının aktif olarak kullandığı merdivenlerin hemen yukarısında yer alan Hacı Ayvaz Camii 2 yıldır kullanılmadığı için durduğu yerde daha da çürüyor. Her kuvvetli yağışta gittikçe güçsüzleşen camiyle ilgili yıkım çalışması yapılacak mı, İzmit Hacı Ayvaz Cami ağır hasarlı binaların yıkımıyla ilgili karar kapsamında değerlendirilecek mi merak konusu. Hatırlanacağı üzere ağır hasar tespiti öncesinde Hacı Aymaz Camii’yle ilgili İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü bir süre önce restorasyon kararı almıştı. Bu karar uygulanamadı.