Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

HDP Kocaeli Nevruz kutlaması 11 gözaltı ile tamamlandı

HDP Kocaeli İl Örgütü’nün Gebze’deki Nevruz kutlaması öncesi dün akşam ile bugün sabah saatleri sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle 11 kişi gözaltına alındı.

HDP Kocaeli İl Örgütü’nün

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Kocaeli İl Örgütü’nün Gebze için izin verilen Nevruz etkinliği, etkinlik gününün akşamı sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek 11 gözaltı ile başladı. HDP Körfez İlçe Eşbaşkanı İlhami Demir ve Gebze İlçe yönetim kurulu üyesi Ömer Yıldız ile birlikte parti üyeleri Gökhan Babayiğit ve Sevgi Tağ (Gebze) Alaattin Çağdaş, Abdülmelik Temel, Müslüm Sayan ve Fikret Kaya (Körfez), Mehmet Turgay (Darıca) ve Halim Dursun (Dilovası) gözaltına alınan HDP’liler oldu. Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan HDP’lilerin pazartesi gününe kadar gözaltında tutulacağı, salı günü ise savcılığa sevk edileceği öğrenildi.

24 SAAT KALA YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

HDP Kocaeli İl Örgütü, Nevruz etkinliği için Kocaeli Valiliği’ne üç alternatif üzerinden başvurmuş, Valilik onaylı etkinlik için Gebze’nin Hürriyet Mahallesi tahsis edilmişti. Ancak etkinliğe 24 saat kala yer değişti. Mevlana Mahallesi’ndeki Gebze Belediyesi Sabit Pazarı tahsis edildi. HDP İl Başkanvekili Mehmet Selim Akboğa günlerce yaptıkları çalışma sonrası ani yer değişikliğinin katılımı engellemek için yapıldığını öne sürdü.

RENKLER VE MASKELER SORUN OLDU

HDP’nin Nevruz etkinliğinde, önceden tahsis edilen Hürriyet Mahallesi’nde, Ulaştepe Meydanı’nda olası kutlamaya karşın güvenlik önlemi alındı. Sabit pazardaki güvenlik önlemi ise yoğun tutuldu ve alana girenler sıkı bir üst aramasından geçti. HDP İl Yönetim Kurulu Üyesi Aynur Santo; “Kadınlar için adalet” yazılı pandemi maskesinin yanı sıra yeşil ve kırmızının yanı sıra siyah ve mavi renkli fularlardan ötürü dahi çok sayıda kişinin girişten döndüğünü söyledi.

GERGERLİOĞLU TELEFONLA KATILDI

Hafta içi milletvekilliği düşürülen HDP Kocaeli eski Milletvekili Doktor Ömer Faruk Gergerlioğlu kitleye telefon bağlantısı üzerinden seslendi. TBMM’deki boykotun dördüncü gününde olduklarını hatırlatan Gergerlioğlu tüm partililerden destek istedi. Nevruz programında katılımcılara HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, Parti Meclis Üyesi Çiçek Arıç, Kocaeli İl Eşbaşkanı Mehmet Selim Akboğa ve Gebze İlçe Eşbaşkanı Meryem Uslu konuştu. CHP, Saadet Partisi, Emek Partisi ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi – SYKP başkan ve yöneticilerinin yanı sıra Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu – BDSP, SYKP, Eğitim-Sen Gebze’den başkan, yönetici ve üyelerinin; Darıca’da CHP, Dilovası’nda SP’den meclis üyeliği yapan HDP kökenli belediye meclis üyelerinin katıldığı programda sanatçılar Ozan Baran ve Diljen Roni sahne alıp Türkçe ve Kürtçe şarkı ve türküler seslendirdi.

İki saat süren ve ilginin pandemiden de sebep zayıf kaldığı Nevruz programı hep birlikte halayların çekilmesi ile sona erdi.