Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hereke Kalesi’ne füniküler sistem gelecek!

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Hereke Kalesi’ne ulaşım için füniküler bir asansör inşa etmek istediklerini açıkladı.

Körfez Belediye Başkanı Şener

Hereke Kalesi’ne büyük önem verdiklerini ifade eden Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt kalenin ilçeye kazandırılmasının büyük bir başarı olduğunu söyledi. Söğüt kaleyle ilgili şöyle konuştu: “3 dönemde tamamlanabildi Hereke Kalesi. Yunus bey (Yunus Pehlivan) zamanında gündeme gelmişti. Biz de sonuna yetiştik. Surların bir bölümünün inşasını yaptık. Hereke Kalesi ile ilgili çok önemli projelerimiz var. Kale zeminini Hereke Halısı’yla donatacağız. İnsanlar ayakkabılarını çıkarıp burada yürüyerek stres atabilecek.

sener sogutÇAY BAHÇESİ VE SERGİ SALONU

Hereke Kalesi’nin aşağı tarafından kaleye çıkılması için bir füniküler asansör hattı oluşturmak istiyoruz. Hereke Kalesi’ne çıkarken vatandaşlarımız eşsiz Körfez manzarasını izleyebilecek. Hereke Kalesi’nde küçük bir çay bahçesi oluşturmak istiyoruz. Ufak bir halı sergi salonumuz da olsun istiyoruz. Bir de ışıklandırmalar ile gece de kalenin öne çıkacağı bir atmosfer oluşuyor. Hereke Kalesi, Körfez’den deniz ulaşımı ile kara ulaşımı ile geçen bütün vatandaşların dikkatini çekecek ve ilgi odağı olacak.”