Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Herekeliler bertaraf tesisi İSTEMİYOR!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Hereke’de yapmak istediği atık bertaraf tesisi ile ilgili olarak ÇED toplantısı bugün gerçekleştirildi. Bölge halkı toplantıya katılarak protesto etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Hereke’de

Özgun imza7 yıl önce Hereke halkının tepkisiyle iptal edilen Atık Bertaraf Tesisi Projesi, yeniden aynı bölgede yapılmak isteniyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Yukarı Hereke’de yapmak istediği projeye karşı binlerce imza toplandı. Bugün yapılan ÇED toplantısına halkın tepkisi günlerdir sürüyor. Bugünkü toplantıda da vatandaşın tepkisi devam etti. Hereke Vanlılar Derneği, Yukarı Hereke Dayanışma Derneği, Hereke Ağrılılar Derneği, Hereke Ordulular Derneği, Hereke Gümüşhaneliler Derneği, Hereke Malatyalılar Derneği, Hereke Sosyal Yaşam Derneği, Hereke Erzurumlular Derneği, Tütünçiflik Sahli Koruma Derneği’nin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve vatandaşlar bir araya geldi.

Hereke ced 3TOPLANTI YAPILDI

Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun Hereke Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ÇED toplantısında  katılımcılar hem bakanlığın yetkililerine hem de büyükşehir yetkililerine ‘burayı terk edin’ diye bağırılırken Büyükşehir yetkilisi sunum yaptı. Defalarca itiraz edilmesine rağmen toplantı sürerken toplantı sonucunda ÇED heyeti toplantının yapıldığına dair tutanak tuttu. Katılımcılar ise toplantının yapılamadığına dair tutanak tuttu.

TESİS İSTEMİYORLAR

Hem Büyükşehir Belediyesi’ne hem bakanlığın yetkililerine tepki gösteren Herekeliler sık sık tesisi istemediklerine dair slogan attı. Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı toplantıda katılımcılar, “çöp tesisi değil okul istiyoruz, sağlık ocağı istiyoruz, yol istiyoruz” dedi.  Katılımcılar, toplantının sona ermesinin ardından yürüyüşe geçti.

Hereke ced 1PROJEDE NELER VAR?

Söz konusu projede toplam 32,863 hektarlık alan içerisinde tesisin 237 bin 676 metrekarelik kısmında atık düzenli depolama sahası, 13 bin metrekarelik alanda ise sızıntı suyu dengeleme havuzu kurulacak. 100 ton/saat kapasiteli geri kazanım tesisinin kurulacağı tesisin proje bedeli ise 187 milyon 177 bin 921 lira. Daha önce de gündeme gelen konuda konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Bizim de ürettiğimiz evsel atıklar başka bir yere depolanıyor. Hafriyat atığı yıllarca İlimtepe yolunda çevre ilçelerden de orada biriktirildi. Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir ihtiyacı söz konusu olmuş. Bu bir çöp tesisi asla değil. Atıkların düzenli depolamasına dair yönetmelik kapsamında yapılmak isteniyor. Üç tip tesis söz konusu. Bu üçüncü sınıf düzenli depolama tesisi. Yani inert atıkların depolanması için gerekli altyapıya sahip tesis” ifadelerini kullanmıştı. Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir ise “ÇED raporu olmadan çalışma başlıyor” demişti.

Hereke ced 2