Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hızlı tren seferlerinde flaş gelişme: Büyükakın, Uraloğlu ile görüştü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu İstanbul ile Sivas arasındaki hızlı tren seferlerinin başlayacağını açıkladı. Kocaeli’den de geçecek olan hızlı tren, 4 Mayıs’ta başlayacak ve Kocaeli’de de duracak. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Sivas ile İstanbul arasındaki hızlı tren seferlerinin aktarmasız bir şekilde başlayacağını açıkladı. İstanbul ile Sivas arasındaki yolculuğu 7 saat 18 dakikaya indirecek olan tren seferi, Sivas-İstanbul seferini ise 7 saat 8 dakika tamamlaması bekleniyor. Kocaeli’den de geçecek olan ancak aktarmasız gitmesinden dolayı Kocaeli’de durmayacak olan sefere dair  önemli bir gelişme yaşandı.

BAKAN YARDIMCISINDAN BÜYÜKAKIN’A TELEFON

Kocaeli Barış Gazetesi’nden Yılmaz Karabıyık’ın haberine göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas Yüksek Hızlı Tren seferleriyle ilgili duyuruyu yaparken trenin duracağı duraklar arasında İzmit’in olmaması, Kocaeli’de ikamet eden Sivaslıları üzmüştü. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli’de 50 bin civarında Sivaslının yaşadığını, dün sabah saatlerinde Bakan Abdulkadir Uraloğlu’nu arayarak bildirdi ve trenin İzmit’te de durması noktasında taleplerini iletti. Büyükakın’ın bu talebi, kısa sürede karşılık buldu. Dün akşam saatlerinde aslen Sivaslı olan Bakan Yardımcısı Osman Boyraz tarafından aranan Büyükakın’a, Boyraz tarafından trenin İzmit’te duracağının müjdesi verildi.

“İZMİT’TE DURACAĞINI SÖYLEDİ”

Kocaeli Barış Gazetesi’ne konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın; “Dün sabah saatlerinde Bakan Bey’i aradım, Sivas Yüksek Hızlı Treninin, İzmit’te durması yönünde talebimizi ilettim. Akşam Bakan Yardımcımız Osman Bey aradı, trenin İzmit’te de duracağını söyledi” ifadelerini kullandı.