Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hizmet-İş: 87 TL için mi şov yapıyorsunuz?

Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e, “hükümetin açıkladığı asgari ücrete göre evli ve çocuklu ise 3 bin 13 TL çıplak ücret alacak. Siz de 3 bin 100 TL verdiğimizi söylüyorsunuz. Yani 87 TL için mi bu şov?” dedi.

Hizmet İş Sendikası Kocaeli

Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, bugün açıklanan asgari ücret ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in “İzmit Belediyesi’nde asgari ücret 3 bin100 TL olacak” ifadeleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Ersoy, şunları söyledi: “Bugün açıklanan asgari ücret bekar bir işçi için 2 bin 825 TL evli ve 3 çocuklu bir işçi için ise 3013 TL. Asgari ücretin enflasyonun üzerine denk gelen önemli ancak yeterli bir artış değildir. Gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermek için kullanılması gereken temel bir sosyal politika aracı olan asgari ücretteki artış önemli olmakla birlikte pandemi nedeniyle yaşadığımız olağanüstü koşullar dikkate alındığında beklentileri ve asgari yaşam standardını karşılamaktan uzak kalmıştır.

TOPLU SÖZLEŞME DÖNEMİNDE…

Yine bugün İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tarafından hükümetin asgari ücreti açıklamasından sonra ‘İzmit Belediyesinde asgari ücret 3100 TL olacak’ diyerek açıklama yapması İzmit Belediyesi işçileri ve Kocaeli’nin diğer ilçe belediyelerinde devam eden toplu iş sözleşmelerine vurulan en büyük darbedir. Zira toplu iş sözleşmeleri devam ediyor. Sözleşmeler işveren ve işçi sendikasının ortak iradesi ile yapılır. Hadi İzmit Belediyesi’nde örgütlü olan yandaş sendikayı takmıyorsunuz, onlara söz hakkı tanımıyorsunuz bari İzmit Belediyesi’nde çalışan bin 200 işçinin emeğine alın terini hiçe saymayın. Onların anayasal ve kanuni hakkı olan sözleşmelerine saygı gösterin.

VEBALE ORTAK OLDUNUZ?

İşçilerin devam eden sözleşmesine ipotek koymayın. Yukarıda ifade ettiğim gibi zaten sendikasız, sözleşmesiz   bir işçi hükümetin açıkladığı asgari ücrete göre evli ve çocuklu ise 3 bin 13 TL çıplak ücret alacak. Siz de 3 bin 100 TL verdiğimizi söylüyorsunuz. Yani 87 TL için mi bu şov? Emekçiler üzerinden mi kamuoyuna algı yönetimi yapıyorsunuz? Bu açıklama ile örgütlü ve sendikalı olan başta İzmit ve diğer ilçe belediyelerin işçilerinin hakkına girerek büyük bir vebale ortak oldunuz.

PARALARI VERMEDİNİZ

Sayın Başkan işçilerin geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı , enflasyon altında ezildiğini ifade ederek hükümetin açıkladığı asgari ücret beğenmeyerek eleştirmiş, ancak 2019 yerel seçimlerinde yine enflasyon yüzde 20 çıkarken 31 Mart seçimlerden önce işçilere , belediye başkan adayı ilken mağduriyetlerini gidereceğine dair bizzat söz vermenize rağmen hiç bir ödeme yapmayarak işçileri mağdur ettiğinizi çabuk unutmuşsunuz. Ve aynı şekilde işçilerinde  unuttuğunu sanıyorsunuz. Hala 400 temizlik işçisinin haftalık 16 saat mesai ücretlerini ödemiyor onca işçinin ahını almaya devam ediyorsunuz.  Anlaşılan o ki Başkan Hanım o günlerde şov yapma, algı yönetimi becerisinden bir şey kaybetmemiş ancak bugün İzmit ve Kocaeli işçisi kendisini çok iyi tanımış ve  ona göre notunu vermiştir.