Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hizmet-İş Şener Söğüt’ün ek zammından rahatsız oldu!

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün yüzde 5 ek zam vermesine tepki gösterdi

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, yaptığı yazılı açıklamada, “Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi olarak yükselen enflasyon, artan hayat pahalılığı karşısında, henüz enflasyon rakamları açıklanmadan bazı işverenlerimizle, üyelerimizin hayat pahalılığı altında ezilmesin diye ek zam taleplerimizi yapmıştık. Ancak Kocaeli’deki tüm belediyelerin ortak hareket edilmesi gerektiği ifade edilerek kendi aralarında istişare yapılacağı söylendi. O günden bugüne ortak kararın sonucunu bekledik. Çünkü geçen dönem yapılan sözleşme görüşmelerimde yine Kocaeli de tüm belediyeler komisyon kurarak ortak hareket etmişlerdi. Ancak bugün Körfez Belediyesinde yapılan ve basına yansıyan yüzde 5 ek zam haberi ile dayanışma ve ortak hareket etme anlayışından koparak bireysel hareket edilmiş olundu.

ŞENER SÖĞÜT’E SİTEM

Anlaşılan Sayın Başkan’ın başka düşünce ve idealleri var ki diğer belediyelerin kararını beklemeyerek, haberde yansıtılan gibi işçi sendikasını çağırarak ek zam uygulaması yapmıştır. Kendisine ve tüm çalışanlara hayırlı olsun diyoruz.

EN YÜKSEK PERDEDEN

Bugünden sonra örgütü olduğumuz belediyelerde işverenlerin ortak hareket etmesini beklemeyerek, sendikamızın Kocaeli’deki belediyelerinde çalışan tüm  üyeleri ile ortak hareket dayanışma ve mücadele ile enflasyon rakamının üzerine ek zam talebimizi en yüksek perdeden haykıracağız. Umut ediyoruz, bozulan bu birliktelik işverenlerimizce iyi analiz edilerek daha fazla işyerlerinde iş barışı huzurunun bozulmasına müsaade edilmez.”