Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hizmet-İş ve GÖLAŞ Yazlık Ilıca için mahkemede anlaşacak!

Hizmet İş Sendikası, Kocaeli’de birçok ilçe belediyesinde olduğu gibi Gölcük Belediyesi’nde de örgütlü. Sendika, belediyenin yan şirketi olan GÖLAŞ’ta iş kolunun tespiti için dava açtı.

Hizmet İş Sendikası, Kocaeli’de
SEBO min 5Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hizmet İş Sendikası’nın Gölcük Belediyesi şirketi Gölaş Gölcük Turizm Taahhüt, Pazarlama, Müşavirlik, Enerji, İnşaat, Temizlik ve Gaz Dağıtım A.Ş. Yazlık Ilıca Termal Tesisleri Şubesi’yle ilgili yetki tespit başvurusunu karara bağlamış ve işkolunu değiştirmişti.

İŞKOLU DEĞİŞMİŞTİ

Bakanlık, Yazlık Ilıca’nın konaklama ve eğlence alanında faaliyet gösterdiğini açıkladı. Buna göre Gölaş’ta örgütlenme faaliyeti yürütebilen Belediye İş, Genel İş ve Hizmet İş sendikaları artık Yazlık Ilıca için çalışma yapamayacak. Söz konusu şirket için Toleyis, Oleyis, Turkon İş gibi sendikalar faaliyet gösterecek. Söz konusu iş kolunda en örgütlü sendika Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı Toleyis. Sendikanın yaklaşık 15 bin kayıtlı üyesi bulunuyor.

HİZMET-İŞ DAVA AÇTI

Hizmet-İş Sendikası, Gölcük Belediyesi iştiraklerinden GÖLAŞ Gölcük Turizm, Taahhüt Pazarlama Müşavirlik Enerji İnşaat Temizlik ve Gaz Dağıtım Anonim Şirketi ile iş kolunun tespiti üzerine davalık oldu.  Hizmet-İş Sendikası davacı olarak Kocaeli 5. İş Mahkemesi’nde iş kolunun tespiti işlemli sonuç bekliyor.

SENDİKA GÜÇLENMEK İSTİYOR

Gölcük Belediyesi’nde de örgütlü olan sendika, GÖLAŞ’ta iş kolunun tespiti davasıyla daha da güçlenmek istiyor. Taraflar arasındaki davanın duruşması, bugün Kocaeli 5. İş Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Henüz bir sonuç çıkmadı.