Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hizmet İş’ten İzmit cevabı!

Hizmet-İş ile Genel-İş Sendikası arasında sözleşme gerginliği sürüyor. Genel-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük’ün kendisi ile ilgili eleştirilerine yanıt veren Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, sert açıklamalarda bulundu, Küçük için, “Yandaş ve her devrin adamı” ifadelerini kullandı.

Hizmet-İş ile Genel-İş Sendikası

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube başkanı İdris Ersoy dün, İzmit Belediyesi ile Genel-iş sendikası arasında imzalanan sözleşme ile ilgili açıklama yaparak, İzmit Belediyesi önünde imzalanan sözleşmenin diğer ilçe belediyelerde imzalanan sözleşmelerden farklı olmadığı, ancak kamuoyu ve işçilere muhatapları tarafından sanki Kocaeli ve Türkiye’de böyle bir sözleşme imzalanmadığı  algısını oluşturulmasının doğru olmadığını söyleyerek eleştirmişti. Genel İş Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük ise konuyla ilgili İdris Ersoy’a eleştirilerde bulunarak, “Emeğin değerine leke sürmeye çalışıyorlar Üstelik bunu yapan bir sendika başkanı. Dün işçiyi ağlatanlar bugün konuşuyor.” İfadelerine yer vermişti.

YANDAŞ VE HER DEVRİN ADAMI

Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy’dan, Küçük’ün açıklamalarına yanıt geldi. Başkan Ersoy’un açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı: “Dünün Ak Partili belediye başkanı ile pişmaniye dağıtmak için Ankara yolunda kendisine yoldaş olan sayın Küçük, bugün de CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet’e sözleşme imza masasında yolun yolumdur diyecek kadar yoldaş, yandaş ve her devrin adamı olmuştur.

ZAMMI ELEŞTİRMEDİM

Dün İzmit Belediyesi sözleşmesi ile ilgili yaptığım açıklamada, emeği ve alın teri ile daha fazla ücret hak eden işçilerin aldığı zammı değil , İzmit Belediyesi ve Genel-iş sendikası tarafından işçilere ve kamuoyuna, ne Kocaeli’de  ne de Türkiye’de böyle bir sözleşme yapılmadı şeklinde algı oluşturulmasını eleştirmiştim. Sözleşme bitti denmesine rağmen  5 gün  işçilere herhangi bir açıklama yapılmadan işçileri beklentiye sokarak baskı ile belediye önüne toplanmasını eleştirmiş, bizzat belediye başkanı tarafından açıklanan İzmit Belediyesi işçisine verilen giydirilmiş 4 bin 500 TL’nin diğer ilçe belediyelerde de imzalanan sözleşmelerle işçilerinde aldığını  ifade etmiştim.

NEDEN BUGÜNÜ BEKLEDİNİZ?

Sayın Küçük, 2018 KHK ile belediye şirketlerine geçen işçilere neden sözleşme yapmadığını soracak kadar cahil,  kanundan bihaber sendikacılık yaptığını da böylece öğrenmiş olduk. Sayın Küçük madem KHK ile belediye şirketlerine geçen işçilere sözleşme yapılıyor, neden örgütlü olduğun Dilovası belediyesinde KHK’lılara sözleşme yapmadın. Madem KHK’lı İşçilere 2020 Temmuz ayından önce sözleşme yapılıyor, bugünü niye beklediniz, yolum yolumdur dediğin İzmit belediye başkanı işçilere seçimden önce söz verdiği 630-TL’yi niye 1.5 yıl geçmesine rağmen vermediniz?

İŞÇİLERİN ADAMI OLUN

Sayın Küçük tavsiyemiz her devrim adamı değil işçilerin adamı olmanızdır, CHP’de siyaset yapmanız değil, iş yerinde sendikacılık yapmanız,  İzmit Belediyesi yönetimi tarafından işten atılan, dövülen, her gün siyasi düşüncelerinden dolayı  sürgün edilen, baskıya maruz kalan işçilere sahip çıkmanızdır.”