Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hizmet İş’ten Kılıçdaroğlu’na tepki..!

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmit Belediyesi İşçilerine yapmış olduğu ziyaret ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmit Belediyesi İşçilerine yapmış olduğu ziyaret ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sert bir açıklama yayınlayan Ersoy şu ifadeleri kullandı: “Dün ilimize gelerek İzmit Belediyesi’ni ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmit Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi’nde çalışanlar arasından özel olarak seçilmiş işçilere yapmış olduğu konuşmada, kendisine yönelik ulusal basında çıkan bir eleştiriye cevap verirken temizlik işlerinde çalışan işçileri kast ederek ‘Çöpçülerin haklarını savunmak benim için onurdur’ derken keşke hemen yanında oturan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e dönerek, İzmit Belediyesi’nin temizlik işlerimde çalışan ve 31 Mart yerel seçimlerinden bu güne kadar  her ay 16 saat fazla çalışan ve 2 senedir ücretleri ödenmeyen, emekleri yenen, kendi tabiri ile çöpçülerin haklarının ödenmesi için de başkan hanıma bir talimat verseydi.

ÖZEL SEÇİLMİŞ İŞÇİLER İDDİASI

CHP’nin sayın genel başkanı, elleri ile çöp toplayan ve amirleri tarafından dövülerek işten çıkarılan çoluk çocuğu ile açlığa mahkum edilen 10’larca çöp emekçisinin onurlarını da düşünerek aynı hassasiyeti ile yanı başında oturan belediye başkanına yaşanan bu mağduriyetlerin hesabını sorabilseydi. Keşke sayın genel başkan, ben belediye işçilerine seçimden önce namus şeref sözü verdim buna rağmen niye benim sözümü çiğneyerek 200’e yakın işçileri işten çıkardın diye hesap sorsaydı. Ancak bu ziyarette maalesef bu konular konuşulmamış, sıcak çay içilerek İzmit Belediyesi tarafından yönetime yakın özel seçilmiş işçiler üzerinden kamuoyuna simitli şov yapılarak işçilerin asıl sorunları gizlenmiştir. Oysa işçiler simitli masalarda şov malzemesi olmayı değil, yıllardır ödenmeyen mesailerinin ödenmesini, işten çıkarılan işçilerin geri alınmasını, seçimde verilen zam sözünün üzerinden 2 sene geçmesine rağmen hak ettikleri 1.500-TL paralarının topluca verilmesini beklemektedir.”