Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hizmetliyi başçavuş ve sayman yaptılar!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde personel atamalarındaki usulsüzlükler ortaya çıktı. Belediyede hizmetli kadrosunda çalışan personeller usulsüz olarak başçavuş ve sayman yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde personel

SEBO min 135Sayıştay denetçileri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin personel terfi ve atamalarındaki usulsüzlükleri tespit etti. Belediyede zabıta memuru olarak çalışan kişilerin zabıta komiser yardımcılığına, itfaiye eri kadrosundan itfaiye çavuşluğuna ve hizmetli kadrosundan itfaiye başçavuşluğuna ve ayniyat saymanlığına atama yapıldığı tespit edildi. Söz konusu atamaların usulsüz olduğu belirtildi. Raporda konuyla ilgili şu ifadeler yer aldı: “2198 sicil numaralı personel zabıta memurluğundan zabıta komiser yardımcılığına, 2253 sicil numaralı personel hizmetli kadrosundan itfaiye başçavuşluğuna, 2292 sicil numaralı personel zabıta memurluğundan zabıta komiser yardımcılığına, 3060 sicil numaralı personel itfaiye kadrosundan itfaiye çavuşluğuna sınava girmeden Yönetmeliğe aykırı olarak atanmışlardır.

GEREKLİ KOŞULLARI TAŞIMADAN…

3055 sicil numaralı personel 31.12.1997 tarihinde daktilograf olarak göreve başlamış, 01.11.2004 tarihinde sınava girmeden muhasebeci kadrosuna atandıktan sonra şef ve 18.10.2012 tarihinde de ayniyat saymanı kadrosuna atanmıştır. Ayniyat saymanlığına atanmanın dayanağı muhasebeci kadrosuna atanmadır. Atama yazısının incelenmesinde bu kişinin atama tarihindeki Yönetmeliğe uygun atamasının olmadığı anlaşılmıştır. Çünkü bu kişi sınavla muhasebeci olması gerektiği halde herhangi bir sınava girmemiştir. Kamu görevlilerinin ilk kez bir göreve atanırken ya da görevde yükselme suretiyle üst göreve atanırken söz konusu görevin gerektirdiği nitelikleri taşıması zorunludur. Söz konusu koşuların atama süresince de taşınması zorunlu olduğundan bu koşulun taşınmadığının daha sonra tespit edilmesi bu kişinin bu kadroda çalışmasına hukuki engel oluşturur. İlgilinin gerekli koşulları taşımadan atandığı anlaşıldığında bu görevi yürütebilmesine olanak da bulunmamaktadır. Sınava girmeden zabıta komiser yardımcılığı, itfaiye çavuşluğu, itfaiye başçavuşluğu ve ayniyat saymanlığına yapılan atamalarının iptali sağlanmalıdır.”

BELEDİYE ATAMALARI SAVUNDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi cevabında şu ifadelere yer verdi: “2198 sicil numaralı personel 22.02.2000 tarihinde Saraybahçe Belediye Başkanlığınca Zabıta Komiser Yardımcısı kadrosuna atanmış, aynı kadro ile Belediyemize nakil işlemleri yapılmıştır. 2253 sicil numaralı personel 31.03.2003 tarihinde Çayırova Belediye Başkanlığınca İtfaiye Başçavuşu kadrosuna atanmış, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu gereği devir komisyonu kararı ve protokolle aynı kadro ile Belediyemize devrolmuştur. 2292 sicil numaralı personel 22.06.2000 tarihinde Kırıkkale Sulakyurt Belediye Başkanlığınca Zabıta Komiser Yardımcısı kadrosuna atanmış, sonra Körfez Belediyesine aynı kadro ile naklen tayin olmuştur. 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu gereği devir komisyonu kararı ve protokolle aynı kadro ile Belediyemize devrolmuştur. 3060 sicil numaralı personel 21.02.2006 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınca İtfaiye Çavuşu kadrosuna atanmış, aynı kadro ile Belediyemize nakil işlemleri yapılmıştır.

KADROLARI ANLATTILAR

3055 sicil numaralı personel 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 74. maddesi uyarınca 01.11.2004 tarihinde Kirazlıyalı Belediye Başkanlığınca Muhasebeci kadrosuna 30.03.2009 tarihinde İSU Genel Müdürlüğünce Şef kadrosuna atanmıştır. Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 20/b maddesinde belirtilen ‘Mahalli idarelerde ve diğer kamu/kurum ve kuruluşlarında, daha önce bulunulan görevler ile bu görevlerle aynı düzey görevlere veya alt görevlere, görevde yükselme eğitimi ve sınavına tabi tutulmadan atama yapılabilir.’ hükmü uyarınca 18.10.2012 tarihinde Belediyemiz tarafından Ayniyat Saymanı kadrosuna atanmıştır.”

SAYIŞTAY: ATAMALAR İPTAL EDİLMELİ

Sayıştay ise bu cevaba istinaden “İdare cevabında yapılan işlemler anlatılmıştır. Yapılan açıklamalara göre 2198 sicil numaralı personelin zabıta memurluğundan zabıta komiser yardımcılığına, 2253 sicil numaralı personelin hizmetli kadrosundan itfaiye başçavuşluğuna, 2292 sicil numaralı personelin zabıta memurluğundan zabıta komiser yardımcılığına, 3060 sicil numaralı personelin itfaiye kadrosundan itfaiye çavuşluğuna, 3055 sicil numaralı personelin şefliğe yapılan atamaları mevzuata uygun olmadığından dolayı bu atamaların iptali gerekir” açıklamasını yaptı.