Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hülagü’nün makamı Büyükşehir’in pert aracı!

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü’nün Audi marka makam aracı geçtiğimiz hafta gündem olmuştu. Söz konusu aracın Tahir Büyükakın’ın geçtiğimiz aylarda kaza yaptığı ve ağır hasar alan araç olduğu öğrenildi.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin

Uğur EnçKocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü’nün yeni makam aracı geçtiğimiz hafta olay oldu. Emek Gençliği’nin 3 milyonluk lüks makam aracı diye gündeme getirdiği araçla ilgili bilgilere Bağımsız Kocaeli ulaştı. Sadettin Hülagü geçtiğimiz dönem eski vali Ercan Topaca tarafından hibe edilen Mercedes marka eski bir makam aracını kullanıyordu. 400 bin kilometrenin üzerine çıkan bu aracın bakım masrafları arttı. Kocaeli Üniversitesi bu sebeple yeni bir makam aracı arayışına girdi.

AĞIR HASAR KAYITLI ARAÇ

Kocaeli Üniversitesi yeni makam aracı ararken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, eski başkan İbrahim Karaosmanoğlu döneminden kalma Audi marka A8 model lüks makam aracı ile Ankara dönüşü kaza yaptı. Araç ağır hasar aldı ancak Kocaeli Büyükeşhir Belediyesi aracı perte çıkarmadı. Tamir edilen ağır hasar kayıtlı bu araç Kocaeli Üniversitesi’nin yeni makam aracı arayışına çare oldu. 2 bin liraya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden kiralanan araç kullanıma alındı.

TASARRUF TEDBİRLERİ

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü 2 bin lira aylık bedel ile hiçbir araç kiralanamazken bu aracı kiraladı. Ağır hasar kaydına rağmen söz konusu aracı kullanarak tasarruf tedbirlerine devam eden Sadettin Hülagü yeni makam aracı almak ya da kiralamak yerine kamu harcamalarından önemli bir yükü kaldırmış oldu.