İzmit Belediye Meclisi’nin nisan ayı oturumu bugün İzmit Belediye Meclis Salonu’nda Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında gerçekleştiriliyor. İzmit Belediyesi Faaliyet Raporu da bu meclis toplantısında gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yaptığı konuşmada pandemi için alınan önlemleri ve belediyenin çalışmalarını özetledi.
6 STRATEJİ BELİRLENDİ
Hürriyet, özetle şunları söyledi: İzmit’i üreten kent haline getiren çalışmalar yaptık. Bu yönde devam edeceğiz. Adil hizmet almanın herkesin hakkı olduğunu düşünüyoruz. Faaliyet raporumuzu 6 strateji üzerinde belirledik.
KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDİK
Başarı oranlarımız yüzde olarak üst seviyelere çıkarıldı. Tüm oranları Koonavirüs pandemisine rağmen gerçekleştirdik. Tüm zorluklara rağmen yatırım, hizmet ve gayretli bir çalışma ortaya koyduk. İsraftan uzak bir çalışma yaptık. Çalışmalarımızı ilçenin tüm paydaşlarının görüşleriyle gerçekleştirdik. Kimseyi ötekileştirmedik.
TARIMSAL FAALİYETLER BAŞLADI
Kent ekonomisini üreten kent vizyonuyla tarımsal üretime ağırlık vererek sürdürdük. Tüm arazilerimizi ürünler belirleyerek ekime başladık. Durhasan’da ekim dikime başladık. 3 tondan fazla meyve sebze hasadı yaptık. Ürünleri gelir seviyesi düşük vatandaşlara dağıttık. Alternatif tarım ürünlerinin ekimine de ağırlık verdik. Aronya bitkisinin denemesine başladık. Yerel tohumlar için 50 mahalle ve köyde 18 yerel tohum topladık.
KARDEŞ ELLER
Sosyal belediyecilik anlayışına uygun sosyal destek sistemi oluşturduk. Temel besin maddelerine ulaşamayan vatandaşlara mali ve gıda desteği verdik. Kardeş Eller projesiyle veren elin alan eli görmediği bir dayanışma ağı oluşturduk. Gıda Bankası kurduk. Bugüne kadar yüzlerce vatandaş faydalandı. Anne Taksi projemiz doğum yapan annelere yardım etti. Hayvan Ambulansımızı edindik. Ücretsiz internet altyapısı ile internet sıkıntısı çeken çocuklarımıza destek verdik. 15 köye ücretsiz internet hizmeti oluşturduk. Çocuklar dersleri ve sınavlarına girebiliyor. Nikah salonu ücretlerini kaldırdık.
KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR
En zengin Atatürk müzesini kurduk. Kültürel miraslara sahip çıktık. Hulusi Kentmen’in evini kamulaştırdık. Restorasyon çalışmaları başladı. Şiir ve Edebiyat Evi’nin kullanımı için çalışıyoruz. Burası Ruşen Hakkı’nın adına atfedeceğimiz bir yer olacak. Kalender Korkmaz Evi de kamulaştırıldı. Sarısu Gençlik Kampı düzenlendi. Burası gençlerimiz tarafından kullanılacak. Kapanönü Çarşısı tadilatı yapıldı. Yeni Mahalle Gündüz Kreşi ihale aşamasındayız. 88 çocuğa hizmet verecek. Yeşilova Kreşi ilk kreşimiz olacak. Bitmek üzere çevre düzenlemesi yapılıyor. Tüysüzler Kreşi için bu yıl ihale yapılacak.
FETHİYE CADDESİ PROJESİ BAŞLAYACAK
Fethiye Caddesi’nde yollar yeniden düzenlenmesi için çalışmalar devam ediyor. Önce proje yarışması yaptık. Halka sunduk. Halk birinci projeyi seçti. Feridun Özbay Sokak’ta pilot uygulamamızı yaptık. Esnafımızla tekrar bir araya geleceğiz. Esnaf hemen başlanılmasını isterse hemen başlayacağız. İzmit Belediyesi Sanat Merkezi ihalesine çıkıyoruz. Yenişehir’de etkili bir merkez olacak. Karaabdulbaki Üretici Pazarı’nı faaliyete getireceğiz. Çetin Emeç Kütüphanemiz kentin tam merkezinde kazandırdığımız bir merkez oldu.
CEPHANELİK YAŞAM VADİSİ
Cephanelik Yaşam Vadisi Projesi’nde yeşili korumak istiyoruz. Bu projenin uygulama projelerine başladık. Genel projeleri bitti. Tramvay hattının bitmesiyle alanları çevireceğiz. Ekopark Orman Okulu Projesi’nde ağırlık vereceğiz. Gülümse Kafe bitti. Faaliyetlerine başladı. Yeni Cuma Parkı’nı kentin kültür merkezi yapacağız. İhale aşamalarındayız.
ÇIKURBAĞ ÇALIŞMALARI
İzmit Çukurbağ Mahallesi’nde turizm açısından önemli çalışmalar yapılacak. Avrupa’nın yüzünü İzmit’te çevireceğiz. Her türlü maddi manevi desteği vereceğiz.
İZMİT ÇARŞI PROJESİ
İzmit Çarşı projesinde 40 dükkanla büyük bir ağ kurduk. Bu projeyle birlikte İzmit esnafının ekonomisine önemli bir katkı sunduk.”