Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet, 2021 yılındaki faaliyetlerini tek tek anlattı

İzmit Belediye Meclisi Nisan Ayı Oturumu 2. Birleşimi’nde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 2021 faaliyet raporunu sundu.

İzmit Belediye Meclisi Nisan

Sebahattin Aydınİzmit Belediye Meclisi Nisan Ayı Oturumu 2. Birleşimi’nde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 2021 faaliyet raporunu sundu. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Öncelikle genel olarak 2021 yılı Faaliyet Raporunun içerisinde yer alan konularla, yatırımlarla ilgili tüm kamuoyunu bilgi sunmak istiyorum. Bu faaliyet raporumuzda emeği geçen değerli çalışma arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Gerçekten çok uğraştılar, çok çabaladılar. Doğru aktarılabilmesi ve anlatılabilmesi için bir yıl boyunca emek verdiler çok teşekkür ediyorum. Bu raporun bu kadar düzgün düzenli olmasında, tasarım ve içeriği itibariyle bütün idari kadromuzun içine sinen şekilde özetlenmesinde emeği Basın Yayın Müdürlüğümüz ilgili müdürlüklerimizle sabaha kadar çalıştılar. Sabahlara kadar emek veren arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum.

BEN YAPTIM OLDU MANTIĞIYLA DEĞİL

Göreve geldiğimizden bu yana Gülümse İzmit sözümüzün altını dolduracak bir yerel yönetim anlayışıyla bir yılımızı bütün arkadaşlarımızla çalışarak geçirdik. Neden gülümse İzmit dedik? Çünkü biliyoruz ki gülümseme endişeyi yok eder, çünkü gülümseme aslında hayatımıza anlam katar, gülümseme dostluklar kurar, saygıyı besler, karşılıklı sevgiyi arttırır. İşte biz de bütün çalışmalarımızı, faaliyetlerimizi, hizmetlerimizi, yatırım ve projelerimizi bu şiarla oluşturmaya gayret ettik. Bir proje geliştirirken, kente anlam katacak bir alan tasarlarken orada yaşayan vatandaşlarımızın, o kentte yaşayan STK üyelerinin, kısacası kent paydaşlarımızın fikirleri bizim için hep önemli oldu. En başından beri söylediğimiz “Ben yaptım oldu” mantığıyla değil halkımızla birlikte karar vererek, doğru yatırım, akılcı yatırım, insana dokunan yatırımları öncelik olarak gördük.

İSRAFI ÖNLEDİK

Yeni yapılar yaptık, içine halka dokunan hizmetlerle donattık. Halkın parasıyla yapılmış ama atıl bırakılmış yapıları yine halka dokunan hizmetlerle donatarak israfı önlemiş olduk. Kamu kaynaklarını etkin ve yerinde kullanma gayretiyle mevcut yapıları dönüştürerek daha çok insanımızın kullanımına sunmaya çalıştık. Çünkü biliyoruz ki insan inşa etmeyi ihmal eden her bina israftır. Bu mantıkta yaptığımız bir yıllık hizmetlerimizin yer aldığı faaliyet raporumuzu da daha önceki stratejik planımızda yer alan altı ana amaç ve 38 temel hedef doğrultusunda hazırladık.

CİDDİ BİR EMEK SONUCUNDA

Stratejik planımızda yer alan hedeflerimizin gerçekleşme oranı yüzde 88,5. Bu da bütün olumsuz ve öngörülemez ülke koşullarında oldukça yüksek ve olumlu faaliyet sonucu olduğunun göstergesidir. Ayrıca mali tablomuza baktığımızda 2021 yılı itibariyle faaliyet giderimiz 299 milyon, faaliyet gelirimiz 356 milyon olarak gerçekleşmiş olup 56 milyon olumlu faaliyet sonucu oluşmuştur. Gelir bütçesi yüzde 109 oranında gerçekleşmiştir. Gider bütçesi yüzde 99,97 olarak gerçekleşmiştir. Yüksek gerçekleşme oranları olması nedeniyle ciddi bir emek çalışma sonucunda bu verilere ulaştık.

BAŞARILI BİR TABLO ÇİZDİK

Ülkemizde fiyatlar almış başını gidiyor. Maliyetler bırakın iki katını neredeyse 5-10 kat artmış durumda. Geçen sene 1 buçuk milyona bağlanan gıda ihalemiz bu sene 4 milyon 600 bine bağlandı. 2002’de küçük altın alınan paraya 2022’de bir kilo domates alınamaz hale geldi. Yanlış ekonomik kararlar ve yönetim tarzları bugün Türkiye’de hepimizi dar boğaza sürüklüyor. Özellikle kamu kaynaklarının kullanılması noktasında bütün kamu kurumlarında bu mali tablo hepimizi yorar hale geldik. Buna rağmen verdiğim veriler ölçeğinde başarılı bir tablo çizdik.

BASIN DA MÜTEAHHİTLER DE TEYİT ETTİ

Yapım ihalelerimizin bir kısmına giren dahi olmadı. Bazı mal alım ihalelerimizde yaklaşık maliyetin üzerinde fiyatlar geldi. Tekrar tekrar ihale yapmak zorunda kaldık. Her ihale dönemi 2 buçuk ay kadar sürdüğünü düşünürsek akşamdan sabaha gelen yüzde 200 zamlarla maliyetlerimiz katlandı da katlandı. Bu konuda söyleyecek bir şey de yok. Yakın zamanda basın da müteahhitler de bizi fazlasıyla teyit etti. Asfalt atıyoruz, asfaltta attığımız tonajda şükrediyoruz. O duruma geldik. En azından diyoruz ki geçen senelerdeki tonajımızı düşürmedik.

28 MİLYON BÜTÇE FAZLASI

Beton 240 lira iken şuanda fiyatı neredeyse 800-1000 liraya vardı. Bu kadar olumsuzluğa rağmen gelir bütçesinin yüzde 109, gider bütçesinin yüzde 99,97 oranında gerçekleşmesi bütçe disiplini anlamında oldukça başarılı bir sonuçtur. Sadece Kocaeli’de değil Türkiye’deki birçok belediyenin faaliyet durumuyla karşılaştırdığımızda bir ilçe belediyesi olmamıza rağmen ciddi bir başarıya ulaştık. Bu sayede artı 28 milyon bütçe fazlası oluşmuş durumda.

ARTIYA GEÇİRMEYİ BAŞARDIK

İlk senemizde bizden önceki dönemin 2018 yılının harcamaları bizim dönemimizde muhasebeleştirildiği için 51 milyon gibi bir borç ödememize rağmen o dönemde -47 milyon bütçe açığı oluşmuştu. Bizim kendi bütçemizi oluşturduğumuz 2020 yılında artıya geçirmeyi başarmıştık ve gelirde de giderde de yüzde 83 oranında bütçe denkliği sağlamıştık. Bu yıl daha da iyisini yaptık ve bütçemiz artı 28 milyon bütçe fazlası vermiş durumda.