Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet açılış için gece de çalıştı

Mübadele Sözleşmesi’nin 99’uncu yıl dönümü olan 30 Ocak günü Yenişehir Mahallesi Fahri Akbaş Parkı’nda gerçekleştirilecek anma programı ve Balkan Dernekleri Yerleşkesi’nin açılış programı için çalışmalar gece geç saatlerde Başkan Hürriyet’in de katılımıyla devam ediyor

Mübadele Sözleşmesi’nin 99’uncu yıl
30 Ocak 1923 tarihinde Türkiye ve Yunanistan arasında imzalanan nüfus mübadelesi sözleşmesinin 99. yılında anma programları ve İzmit Belediyesi Balkan Dernekleri Yerleşkesi’nin açılış töreni gerçekleştirilecek. Programa başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere yurt dışı da dahil olmak üzere çok sayıda davetli katılacak. Program için İzmit Belediyesi personelleri yoğun mesai harcarken, gece geç saatlerde devam eden hazırlıkları Başkan Fatma Kaplan Hürriyet’te yakından takip etti.

99. YIL DÖNÜMÜ ANILACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dışında yurt içi ve yurt dışından milletvekilleri, belediye başkanları, Balkan dernek başkan ve yöneticilerinin katılacağı 30 Ocak 1923 anma programı için, Başkan Hürriyet önderliğinde belediye personeli gece geç saatler olmasına rağmen yoğun çaba sarf ediyor. 30 Ocak Pazar saat 16.30’da Yenişehir Mahallesi Fahri Akbaş Parkı içindeki Balkan Dernekleri Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek programda, mübadele dönemi fotoğrafları, video gösterimi ve Balkan halk oyunları sergilenirken, mübadele dönemi türküleri seslendirilecek. Anma programında Lozan Mübadilleri Vakfı Başkanı Arif Ümit İşler ve Tarihçi Doç. Dr. Ercan Sepetçioğlu mübadele dönemi hakkında konuşma gerçekleştirecek.
Mubadelenin 99. yili ve Balkan Dernekler Yerleskesi acilisi icin hazirliklar gece de devam ediyor 6