Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet Caddesi trafiğe kapatılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın bugün Yürüyüş Yolu projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Büyükakın “Aslında Yürüyüş Yolu yenilenmiyor yeni bir yürüyüş yolu yapılıyor.” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yapılması planlanan Yürüyüş Yolu projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Büyük bir proje hazırlandığını dile getiren Büyükakın konuşmasında şunları söyledi: “Biliyorsunuz Cumhuriyet Caddesi güneyinde ve kuzeyinde var olan yürüyüş yolu bir seviyeye gelecek. Kot farkı ortadan kalkacak. Tek başına bu bile yapacağımızın makyaj olmadığını gösteriyor. Hürriyet Caddesi trafiğe kapatılacak yürüyüş yoluna katılacak.

BİR YÜRÜYÜŞ YOLU DAHA EKLENİYOR

Yürüyüş Yolu daralacak demek bunu anlamamaktır. Yürüyüş Yolu’na aslında bir yürüyüş yolu daha ilave ediliyor. Oradaki kamusal alan miktarı 36 bin metrekare oluyor. 23 binden 36 bine çıkıyor. Yani 13 bin metrekare artıyor. Yürüyüş Yolu’nu yenileme kısmına gelince aslında Yürüyüş Yolu ağaçların arasında trafiğe inen bir halde şu an. Trafiğin içine her noktadan inilmeyen, yaya güvenliğini de düşünen bir düzenleme yapıyoruz. Yürüyüş yolunun orta kotunu aşağı kotunu biraz aşağı basarak diğer bölgeleri yukarı basarak yapılacak. Aslında yürüyüş yolu yenilenmiyor yeni bir yürüyüş yolu yapılıyor.”