Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet, Cemevleri kararını meclise iade etti bir şey değişmedi

Cemevleri ibadethane statüsü ile ilgili İzmit Belediye Meclisi teklifi geçen mecliste AK Parti ve MHP’lilerce reddedilmişti. Başkan Hürriyet, o maddeyi meclise iade etti. AK Parti ve MHP’lilerin oyları nedeniyle cemevlerinin aleyhine karar çıktı

Cemevleri ibadethane statüsü ile

İzmit Belediye Meclisi Temmuz Ayı Birleşimi, Başkan Fatma Kaplan Hürriyet’in İtalya’da olması nedeniyle Başkan Yardımcısı Yaşar Kardaş tarafından yönetildi. Cemevleri ibadethane statüsü ile ilgili 07.06.2022 tarih ve 55 sayılı meclis kararının yeniden görüşülmek üzere meclise iadesi hakkındaki 10.06.2022 tarihli Başkanlık Makamı teklifi de görüldü. Geçen mecliste bu gündem maddesi tartışma yaratmıştı. Yaşar Kardaş, “Cumhurbaşkanımız bile cemevi adıyla açılışa katıldı. Gelin bir karar alalım” dedi.

“İLKESEL OLARAK ONAY VERMİYORUZ”

AK Partili Muharrem Tutuş, “Geçen mecliste de gündem oldu. Geçen meclis sonrası yaşananlar nedeniyle birbirimize hakkımız geçti. Geçen mecliste başkan hanımın tahrikiyle bir şeyler yaşandı. Ben helalleşmek istiyorum. Bu konuyu keşke buraya getirmeselerdi. Bakın Tavşantepe’de Kocaeli Büyükşehir cemevi yapıyor. Bir engel var mı? Biz geçen ay bu meclisin konusu olmadığı için geri gönderdik. İlkesel bir mesele. Bu meclisin konusu olmayan konulara onay vermiyoruz. Bu madde de aynı kapsamda değerlendirilmeli” dedi.

GEÇSE NE OLUR?

CHP’li Çetin Sarıca, “Bu karar geçsin ne olur? Diğer belediyelerden sizlerin de MHP’nin de olduğu belediyelerden geçmiş. Neden İzmit’te olmasın” dedi.

DİLEK YALÇIN: HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ

CHP’li Dilek Yalçın da bir konuşma yaparak, “Muharrem Bey, ilkesel duruş gereği onay vermediklerini söyledi. Bizler de diyoruz ki; biz cemevlerinin ibadethane olarak görülmesini istiyoruz. Bu bizim hakkımız. Bunlar zaten hak. Zaten hakkımız olan talebi dile getiriyoruz. Biz buradan bir farkındalık yaratmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

DEVRİM BAL: EN UFAK BİR ZARARI OLMAYACAK

Devrim Bal, “ 2 Temmuz’lar, 5 Temmuz’lar ve 15 Temmuz’ların yer aldığı bu ayda gelin güzel bir karar alalım. Alevi toplumunun en önemli sorunu resmi statüde tanınmamalarıdır. Alevilerin cemevinde ibadet etmesine saygı duyalım. Bizler İzmit Belediyesi meclis üyeleri olarak alevi canlarımızın ibadethanesini cemevi olarak tanıyacağız. Alınacak kararın en ufak bir zararı olmayacak. Alevilerin katledildiği bu ayda neden böyle güzel bir karar almayalım?”

Madde AK Parti ve MHP’lilerin oylarıyla yeniden reddedildi.

SANA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM MUHARREM TUTUŞ!

Salonda izleyici olan Alevi vatandaşlar, karar sonrası AK Partili meclis üyelerine bağırarak tepki gösterdi. Bir vatandaş, “Sana hakkımı helal etmiyorum Muhrrem Tutuş” diye bağırdı.