Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet faaliyet raporunda anlattı: Elektrik giderimiz 1 milyon 250 bin TL

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 2022 yılı faaliyet raporu sunumunda, “Elektrik giderimiz 2019’da 250 bin iken bugün. Yılında 1 milyon 250 bin TL’ye çıktı” dedi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

İzmit Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı ikinci oturumu bugün belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. 3 gündem maddesinin görüşüldüğü meclisin başkanlığını İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet yaptı.

“GERÇEKLEŞME ORANI YÜZDE 95”

1 Ocak 2022- 31 Aralık 2022 dönemini kapsayan 2022 yılı faaliyet raporu komisyondan oy birliğiyle geldi. İlk söz alan Başkan Hürriyet, yapılan projeleri ve yapılacak projeleri tek tek anlattı. Hürriyet şu ifadeleri kullandı; “Ben yaptım oldu mantığıyla değil kent paydaşlarımızın fikirlerini hep önemsedik ve halkımızla birlikte karar vermeye gayret ettik. 6 ana amaç ve hedeflerimizin doğrultusunda hazırladık. 2022 yılı raporumuzda tüm ülkede meydana gelen olumsuzluklara rağmen amaçlarımızın gerçekleşme oranı yüzde 95.71 olarak ölçüldü.

“ELEKTRİK FATURAMIZ 1 MİLYON 250 BİN TL”

Mali tablomuza baktığımızda faaliyet giderimiz 40 milyon 508 bin TL olumlu faaliyet oluştuğunu görüyoruz. Elektrik giderimiz 2019’da 250 bin iken bugün. Yılında 1 milyon 250 bin TL’ye çıktı. Veriler ölçeğinde başarılı bir tablo oluşturduğumuzu düşünüyoruz. İzmit’in geleceğine dokunan, atıl kalan yerleri dönüştürerek, ruh kattığımız, yüzlerce insanın kullandığı işe yarayacak projeleri hayata geçirmeye çalıştık. Sırf proje yaptık demek için proje yapmadık. Bunlardan birisi İzmit Çınar Çocuk Evleri. Olabildiğince kreşlere ağırlık verdik.

“GÖLKAY PARK’IN BU SENE AÇILIŞINI YAPMAK İSTİYORUZ”

İzmit Lavanta Parkı ve Gülümse Kafelerimiz sosyal yaşamlarımızın içinde. Halkımızın en çok teşekkür ettiği, insanlarımızın sosyalleşebildiği, bunu yaparken cebine dokunmadığı ve kamu kurumu güvencesi kapsamında olduğu için bu sosyal hizmet alanları İzmit’i bütünüyle bir yaşam haline getiriyoruz cümlemizin altını dolduran bir projedir. Yine uzun yıllar atıl kalan Gölkay Park’ın temel atma törenini geçen yıl gerçekleştirdik. Yavaş yavaş sonlara doğru geliyor. Bu sene açılışını yapmak istiyoruz.

“SADECE ÜST YAPI YAPMAKLA KALMIYORUZ”

Nihat Gürer Spor Tesisi’ni açtık. Sokakları daha cazip daha cıvıl cıvıl özellikle gençler için daha estetik, daha renkli hale getirmeye çalışıyoruz. Sadece üst yapı yapmakla kalmıyoruz, estetik bir görünüme kavuşturmaya devam ediyoruz. Çok sayıda parklar hayata geçiriyoruz. Afet odaklı sosyal konut projesine Kahramanmaraş depreminden çok önce başlamıştık. KİPTAŞ İzmit Çınar Evleri’ni inşa ettik.

ÇINAR KART ENTEGRASYONU ÖNEMLİYDİ

Çınar Kart ve İstanbul Kart entegrasyonunu tamamladık. Nicomedia Sanat Galerisi hayata geçirdiğimiz işlerden birisi. Cumhuriyet Parkı’ndaki galerimiz yetmiyordu. Çınar Akademi ile eğitimde eşitliği sağladık. Vizyon projelerden biriydi. Üniversite ve lise hazırlık kursu da verdik. Biz bunu büyütüp Türkiye Akademi modeline geçtik. Online olarak ücretsiz hizmet veriyoruz. Otizm Yaşam ve Spor Evi’mizi açılışa hazır hale getirdik. Yaşama Destek Evi’ni Kadıköy’de açtık.

ATATÜRK EVİ’Nİ 1 YILDA 50 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Şiir ve Edebiyat Evi’ni edebiyatseverlere sunduk. Atatürk ve Milli Mücadele Anı Evi de hayata geçirdiğimiz projelerden biri oldu. 1 yılda 50 bin ziyaretçi aldık. Dernekler Yerleşkesi’ni atıl bir alanı çok ciddi sayıda insanı ağırladığımız bir alana çevirdik. Doğa Eğitim Kampüsü’nde ekolojik eğitim desteği veren bir merkez oldu. 89 çocuk 74 ebeveyn, özel okul ve dernekler buradan yararlandı.

İZMEK’İ KAPATACAĞIMIZI SÖYLEMİŞLERDİ BÜYÜTTÜK

İZMEK’leri kapatacağımızı söylemişlerdi. Seçim kampanyalarında insanları korkuttular. İZMEK’leri daha da genişlettik. 46 merkezimizde 7 bin kursiyerlerle hizmet ediyor. Buna ek olarak Çınar Kadın Kooperatifi de eklendi. Kadın kooperatifleri çalıştayı yaptık. İZGİM’de geçen yıl 2 bin kadın faydalandı. İzmit Çarşı’mız büyümeye devam ediyor.

LEYLA ATAKAN ŞEHİR KÜTÜPHANESİ

Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi hayata geçirildi. Büyük kısmına öz kaynak kullandık. Tamamen dışarıya yaptırmadığımız önemli işlerden biriydi. Belsa Gençlik Sokağı da birlikte hayata geçti. Sekalılar Lokali bu yıl faaliyetine başlayacak. Alikahya’ya Mahallesi’nde Atatürk Spor Salonu’nu açtık. Cumhuriyet Parkı ciddi geciktirmelerden, koruma kuruluna takıldığımız konulardan birisiydi. Koruma kurulu onayı sonrası yeniden başlama kararı verildikten sonra başladık. Şu an itibariyle kafeterya hizmeti ve tadilatını bitirmiş bulunuyoruz. İç teşrifatı sağlandıktan sonra bu yaz itibariyle aile çay bahçesi olarak hizmete başlamış olacağız.

“ARAÇ ÖZKAYNAĞIMIZ YÜZDE 67’YE ÇIKTI”

Yüzde 31 oranında yatırım ölçeğimiz var. İhalelerimizin büyük bir çoğunluğu açık ihale olarak yaptık. Kazandırdığımız araçlar, varlıklarımız bizim için önemli. Yüzde 29 oranında araç durumunda belediyenin özkaynağı vardı şu anda 224 belediye malı olarak aracımız arttı. Yani belediyenin özkaynağı olarak yüzde 29’dan yüzde 67’ye çıkardığımızı görüyoruz.  27 milyonluk araç kredimizin bir kısmını mart ayı itibariyle bitirdik. Vadi Konutları’nın satışı çok fazla yok. Bugün itibariyle 375 milyon mülk satılmışken 2021-2022 yılında 70 milyon TL gibi bir satış gerçekleştirdik. Araç alımlarımıza baktığımız zaman, bakım masraflarına baktığımıza 8 milyon gibi bir bakım masrafı var. 164 aracın bakım masrafı. Kiralama yapsaydık daha az bakım masraflarıyla çok küçük bir miktarda kalıyor.”