Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet: Fethiye Caddesi’nde asbestli borularla su içirdiniz bu millete

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, bir boruyu göstererek “Fethiye Caddesi’nde asbestli bir boru bu. Siz onlarca, yıllarca zehirlediniz Asbestli borularla su içirdiniz bu millete” dedi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

İzmit Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı ikinci oturumu bugün belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. 3 gündem maddesinin görüşüldüğü meclisin başkanlığını İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet yaptı. 1 Ocak 2022- 31 Aralık 2022 dönemini kapsayan 2022 yılı faaliyet raporu komisyondan oy birliğiyle geldi. Faaliyet raporunda AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin eleştirilerine yanıt veren Başkan Hürriyet, “Bizim seçim bildirgemizde teleferik vaadimiz olmadığı halde teleferik vaat ettiğiniz diye seçim bildirgesini bile okumayan hükümler geçersiz kalıyor. Teleferik ile ilgili altını çize çize söyledik, seçim bildirgesinde yer vermediğimiz halde yapmak istiyoruz, proje çalıştık dedik. Projeyi sunduk. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Dairesi’ne bildirdik. Biri ret oldu, Büyükşehir tarafından değişiklik yapıldı. İkinci projeyi çalıştık. Anıtpark’ta başlasın o zaman dedik. Büyükşehir, olumlu cevap vermedi. Yine de Cumhurbaşkanlığı Yatırım Dairesi’ne sunduk. Bekliyor. Eğer onaylanırsa, ertesi gün projeye başlayalım” dedi. Muharrem Tutuş ise “1 yıl neden meşgul ettiniz meclisi? Yeni Cuma’yı yapamadınız daha teleferiği nasıl yapacaksınız?” dedi.

“KİRACIYI ÇIKARAMIYORUZ”

Hürriyet, sözlerinin devamında şu 20 yıldır vaat ettiklerinizi yapabildiniz mi? Onaylamadığınız şeyi bu kürsüden siyasi kurnazlıkla yapmadınız diyorsunuz. Onay vermediğiniz şeyde hesap soramazsınız. Yahya Kaptan’da Gülümse Kafe’nin karşısında kiraya verdiğiniz, kiracıyı çıkaramadığınız yerde çalıştık, kiracıyı çıkaramıyoruz. O dönemde 90 milyondu yatırım şu anda enflasyonla birlikte 250-300 milyon üzerinde bir yatırımdan bahsediyoruz. Ring servisi dediniz. Sınavlarda bile ring servisi koyduğumuzda UKOME ‘hop ne yapıyorsunuz’ diyor.

“ŞİMDİ PİŞMAN OLDUNUZ”

Şu anda köylülerden Halk Market aracılığıyla kooperatiflerden ürünleri alıyoruz. Bildirgemizi şöyle konumlandırdık: yapacaklarımız ve Büyükşehir’i kazanırsak müşterek yapacaklarımız. Büyükşehir’i kazanamadığımız için ambulans gibi hizmetlerimiz olmadığından dolayı, bazı yetkileri aşamadığımızdan dolayı yapamadıklarımız var. Bilerek yapamadığımız gibi bir siyasi algı doğru değil. Yakın zamanda 600 dönüm tarım arazisini imara açtınız. Köy mü bıraktınız? Köyleri bir yasayla mahalleye çevirdiniz. Şimdi pişman oldunuz. Bütün köylerin mal varlıkları satıldı, devredildi şimdi yeniden kırsal mahalle statüsüne döndürüyorsunuz. Köyden bahsedecek, köylünün hakkından bahsedecek son kişi sizlersiniz diye düşünüyorsunuz.

FETHİYE’DE ASBEST İDDİASI

Fethiye Caddesi alnımızın akıyla, 25 yıldır el sürülmeyen, atıl bırakılan çok önemli bir alanda biz büyük bir cesaretle seçimi bile ortaya koyarak, kentin geleceğini düşünerek o alana kazma vurduk. O dönemde 17 milyonluk işti. 70 gün İSU’yu, SEDAŞ’ı, protokolleri bekledik. Ekonomi birden patladı. 17 milyonluk iş neredeyse 60 milyonluk maliyete çıktı. Fethiye Caddesi’nde asbestli bir boru bu. Siz onlarca, yıllarca zehirlediniz Asbestli borularla su içirdiniz bu millete. Siz bunları yenilemeyip kazmayı vurduktan, geciktirmelerle ona rağmen bu konuyu ele almanız, siyasi kurnazlıkla algı yönetmeniz, bir karalama yöntemi kullanmanız size yakışan şeyler. 20 yıl boyunca asbestli boruları değiştirmemişsiniz.

“TAMAMLANMIŞ GİBİ GÖSTERİP PARASINI NEDEN ÖDEDİNİZ?”

Yeni Cuma’da da tam 1 sene trafo için uğraştık. Yeni Cuma hem trafo yeri nedeniyle hem de ekonomik koşullar nedeniyle bu hale geldi. Yeni Cuma ihalesi oldu ve Yeni Cuma ihalesini yandaşa verdiler diye başlık attırdınız. Yeni Cuma’da insanlar bitiremedi üstüne bir de yasaklı hale getirdiniz. Mobilya şirketine bile yasaklı hale getirdiniz. Yürüyüş yolunda doğru ihale yöntemi kullanmadığı, el çektirmek zorunda kaldığı, yüzde 80’i tamamlanmamış halde tamamlanmış gibi gösterdiği ve parasını ödediğini daha sonra kendi çalışanlarına tamamlattığınızı neden söylemiyorsunuz.

“CEDİT’TEN BAHSETMEK BÜYÜK HAKSIZLIK”

Cedit dediniz yapamıyorsanız verin dediniz verdik size. Temeli atıyoruz dediniz hani nerde temeli? Cedit halkı hırpalanmasın diye sesimizi çıkartmadık. 3 yıl geçmiş hala temel atılacak. Koskoca devletin bile yapamadığı yeri İzmit belediyesi nasıl yapsın? Şimdi Cedit’ten bahsetmek büyük haksızlık. Emekli evlerini kapatmadık. Gölkay Park üzerinden sanki cebinizden yapmışsınız gibi konuşuyorsunuz ama kötü ellerde harap olmuş, o harabı sıfıra indirgeyerek yeniden yapıyoruz.

YİNE ARAÇ KREDİSİNİ GÜNDEME GETİRDİ

Yüzde 99 oranında gündemlere oy birliğiyle evet dedik dediniz. En önemli konulardan biriydi: bu belediyenin. En önemli işlerinden bir tanesidir kabul etmeseniz de araç alımı bu belediyenin en önemli kalemlerinden bir tanesidir. 3 yıl boyunca oyaladınız. Kalanı da vermiş olsaydınız bütün arabaları satın almış oluyorduk. Hem izin vermiyorsunuz ondan sonra da diyorsunuz ki ‘yüksek yaptınız’ sonra diyorsunuz ki biz hepsine evet dedik. Kreş müdürlüğüne meclis üyesi neden hayır der. Siz bize 4 tane bitirmediğiniz bina bıraktınız. Yarım kalan şeyler en azından bitecek ama siz bitirmeden yarım bıraktınız. İki tane köy konağını bile bitiremediniz.”