Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet istedi, Büyükakın cevap vermedi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Büyükşehir toplantısında Başkan Büyükakın’a Cumhuriyet Parkını istediklerini söyledi. Büyükakın bu isteğe cevap vermedi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı birinci birleşimi bugün Başkan Tahir Büyükakın’ın yönetiminde Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştiriliyor. Toplantıda 92 gündem maddesi görüşülerek karara başlanacak.

YENİLENME ZAMANI GELDİ

Konuyla ilgili mecliste söz alan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Cumhuriyet Parkı ve Kültür Tepesi yıllardır İzmit Belediyesi ilgileniyordu. Bu tahsislerin yenilenme zamanı geldi.

SİZİN TALİMATINIZLA

Sizin de talimatınızla bize bir talep geldi. Bu mahsupları takasları halledelim, sonra da tahsisleri yenileriz dendi. Genel Sekreter Yardımcısı Göçmen Mengüç’le bunları görüştük. O mahsuplar da hazırlandı. Büyükşehir nereye ne değer biçtiyse mahsupları hallettik. Büyükşehir ne kadar dediyse kabul ettik. Biz de siz de bu sözleri tutarsınız diye kabul ettik.

PROJE ÇALIŞTIK

Tahsislerin yenileneceğini düşünerek Cumhuriyet Parkına bir proje çalıştık. Bu tahsislerin ne zaman yenileneceğini sorduk. Mahsuplar halledildikten sonra yenileneceği bize Göçmen Mengüç tarafından söylendi.

SÖZLÜ VE RESMİ

Hem sözlü hem de resmi yazışma şeklinde tüm görüşmeleri gerçekleştirdik. Bize ciddi sözler verildi. Vatandaşın kullanacağı şekilde Cumhuriyet Parkı için proje hazırladık. Şimdi basından Cumhuriyet Parkının tahsis edilmeyeceğini okuduk. Mahsuplarımızı da yaptık. Bu alanlardan biri Cumhuriyet Parkının içindeki 6 parsel. Bunu da tahsis yapılacak diye yaptık.

SÖZLERİNİZİ TUTUN

Ben bize verilen sözlerin tutulmasını rica ediyorum. Bizim talebimizi size tekrar söylüyorum. Bu anlaşmalar bozulmadan aynen devam etmeli. Geçmiş dönemdeki uygulamanın devamını istiyoruz. Cumhuriyet Parkının İzmit Belediyesine bırakılmasını rica ediyoruz” dedi. Başkan Büyükakın Başkan Hürriyet’i dinledikten sonra teşekkür etti ve toplantıya devam etti.