Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet: İzmit’i siyaset uğruna feda ettiler!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, AK Parti ve MHP’li meclis üyelerine yüklendi ve “İzmit’i siyaset uğruna feda ettiler” dedi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

Uğur EnçSebahattin Aydınİzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, tartışmalı geçen İzmit Belediye Meclisi’ne İtalya’da olması nedeniyle katılamamıştı. Hürriyet, bugün başkan yardımcılarıyla bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Hürriyet, şunları söyledi: “Bu Salı günü mecliste hayır oylarıyla karşılaştık. Bugüne kadar rutin işleyişlerde çok da sorun yaşanmıyor. Asıl stratejik noktalarda hayır için kalkan eller görüyoruz.

3000 BİN YILLIK NİKOMEDİA!

Bundan 2 buçuk yıl önce bu kentin 3000 bin yıllık Nikomedia tarihi için projeye başladık. Çukurbağ kazılarının canlandırılması ve bu kentin kayıp şehri artık kayıp olmasın istedik. Bu kent ikinci bir Efes olacak kıymetli bir zenginliğe sahip. Biz bu kazıları bakanlıkla protokolle ayağa kaldırırken bu çalışmalar için kaynak yaratılması için vakıf kurmuştuk. Hatta lansmanını da Arkeoloji Müzesi bahçesinde yaptık. Vakıfla belediye olarak bir protokol yapmak istedik. AKP ve MHP grubu reddetti. Bu ret kendi bakanlıklarına da bir ret!

AKP VE MHP HAYIR DEDİ

Biz bu işi zaten bakanlıkla yapıyoruz. Bir tarafında bakanlık olan proje hangi akla ret oluyor şaşırıyoruz. Biz dünya mirasına Nicomedia’yı kazandırmak istedik. Kenti siyaset uğruna feda ettiler. Niceomedia demek tarih ve turizm demek. Kent için gelir kapısı demek. AKP ve MHP hayır diyor. Ayni ve nakdi yardım yapılmaması ve görev süresinin sınırlı kalması gerekçesiyle saçma bir şekilde kabul etmiyor. Biz zaten en az 70 bin lira para aktarıyoruz. Ayni olarak destekleyemeyeceksek neden meclise getirelim.

TÜGVA VE ENSAR’A 25 YILLIK PROTKOLLE HER ŞEYİ VERDİLER!

Bu kentte 25 yıllık vakıflar yapıldı. TÜGVA ve Ensar’la yaptılar. Yetmezmiş gibi yer tahsis edecek kadar, terliğine kadar aldıkları ne istedilerse verdikleri vakıflarına keseyi açtılar. Bu kent için katma değer yaratacak vakfa hayır diyor. Vicdanı olan herkes bunun ne kadar yanlış olduğunu görüyor. Bu İzmit’in geleceğine atılmış bir balta. İzmit’in geleceğine verdikleri bu zarar için Allah’a havale ediyoruz! Vatandaş, memnun olur diye hayır dediklerini biliyoruz.”