Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet köpek ölümleriyle ilgili canlı yayında konuştu

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, internet üzerinden canlı bir basın açıklaması düzenledi ve köpek ölümleriyle ilgili konuştu. Hürriyet, “Bu olayla ilgili belediyede herkes çok üzgün” dedi. Hürriyet, AKP’lilerin linç kampanyası için aralarında mesajlaştıklarını da iddia etti.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, internet üzerinden canlı bir basın açıklaması düzenledi ve köpek ölümleriyle ilgili konuştu. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, bugün saat 17.15’te sosyal medya hesaplarından canlı olarak İzmit’te meydana gelen köpek ölümleriyle ilgili basın açıklaması düzenledi. Yaşanan olay nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Hürriyet, şu ifadelere yer verdi: “Yahya Kaptan Mahallesi‘ndeki ölümlerle bilgilendirme yapmak için bir araya geldik.

HİÇBİR CANA BİR ŞEY OLMASIN

Hayvan ölümleriyle alakalı soruşturma sürecini bekledik. Orası uzun sürecek. Biz bir ön bilgilendirme yapmak istedik. Amasız fakatsız adli ve bizim idari soruşturmamızı paylaşacağız. Bize ifade tutanakları gelmedi. Birkaç bilgiyi sizlerle paylaşmak isteriz. Bu olayla ilgili belediyede herkes çok üzgün. Hiçbir cana samimi olarak bir şey olmasın istiyoruz. Hafta sonu hepimiz için zor geçti.

ÖLEN CANLARI GERİ GETİREMİYORUZ

Biz bu konuda çok netiz. Ufacık bile bir ihmal ve hata, uygulamalardan bir hata varsa ne gerekiyorsa yapılacka. Örtbas etme, gizleme ve saklama olmayacak. Gereken ne ise yapılacak. Ölen canları geri getiremiyoruz. Bu konunun aydınlatılması için çalışma yapacağız. Özeleştiri yapmak zorundayız.

SİYASİ LİNÇ

Siyaseten linç yerine düşündüğümüz şey yitirilen üç candır. Haberi alır almaz iki açıklama yaptık. Çalışanları açığa aldığımızı duyurduk. Soruşturma sonuçlanana kadar görevde olmayacaklarını ifade etmiştik. Bu soruşturmanın sonucu şeffaf bir şekilde açıklanmmacak. İhmal konusunda her türlü sorumluluğu alıyoruz. Gereğini yapacağız.

GAYRETLERİMİZİ HERKES BİLİYOR

Sürekli linç kampanyasına maruz bırakılıyoruz. Zehirli iğneyle öldürmek kabul edeceğimiz bir şey değil. Hiçbirimiz isteyerek bir canlının öldürülmesini isteyemeyiz. Bir sürü l,nç kampanyasına araç olan suçlamaları kabul etmiyoruz. Başından bu yana hayvanlar konusunda hassasiyetimizi bizi tanıyanlar biliyor. Gayretlerimizi herkes biliyor. Ama tekrar ediyoruz taviz vermeyeceğiz ve gereğini yapacağız.

HATAMIZI EKSİĞİMİZİ KABUL EDECEĞİZ

Biz bir hayvanı tedavi veya diğer nedenlerle alacaksak narkoz kullanıyoruz. Sokak hayvanları için rutin bir işlem. Bugüne kadar rutin işlemlerde bile ölümler gerçekleşebiliyor. Bu konuda ölümün olacağını tahmin etmemiz mümkün olmuyor. Biz hatamızı eksiğimizi kabul edeceğiz ama linç kampanyalarına da maruz kalmamamız gerekiyor.”

HAYVANLARLA İLGİLİ ÇALIŞMALARI ANLATTI

Hürriyet, belediyeye ait şantiyelerde sokak köpeklerinin beslendiği örneklerin fotoğraflarını paylaştı. Hürriyeti araç desteğini hayvan ambulansına kullandıklarını söyledi ve Veteriner Müdürlüğü için çalıştıklarını söyledi. Kadronun 1 veterinerden 4 veterinere çıkardıkları ifade edildi. Hürriyet, “Bu kadar özveriyle çalışan bir belediyenin öldürme kastının olmayacağını herkes bilir. Hayvanları öldürmek istesek belediye binamızda besler miyiz?” dedi.

AKP’LİLER ARALARINDA MESAJLAŞIYOR

Hürriyet, linç girişimi için de, “Biz gerçek hayvanseverlerin sitemlerini ve taleplerini önemsiyoruz. Linç girişimi ve siyasi saiklerle bizi linç edenleri elbette. AKP’lilerin yazışmaları geldi elimize. ‘Yükleniyoruz’ diye mesajlaşılıyor. Bu bizim için acizlik. Bizi eleştirenler Gölcük Belediyesi’nde, Körfez Belediyesi’ne yönelik haberlere neden ses çıkarmıyor.” dedi. Hürriyet, diğer belediyelerde yaşanan köpek ölümleriyle ilgili örnekler paylaştı. Hürriyet, “Bunları siyasi malzeme yaparak bir çözüm olmuyor” dedi.

VATANDAŞLAR 3 BİN ŞİKAYETTE BULUNDU

Hürriyet, “Bu bizim için milat olsun. Bir ayda neredeyse 3 binden fazla şikayet var. Bize 12 ilçeden ve Sakarya’dan köpek bırakıyor. Bakın belediyenin önünde 9 köpek var. Açlık nedeniyle de saldırganlaşıyor. Vatandaş bize mesaj atıyor, insanların hayvanların canını yakmaması için bir önlem almak durumundayız” ifadelerine yer verildi.

ŞİMDİ HERKES ŞOV YAPIYOR

Hürriyet, “Saldırgan bir hayvan şikayeti geliyor. Saldırgan köpekleri iğneyle almak surumunda kalıyoruz. Sokak hayvanlarının bir karnesi olmadığı için elimizden gelen bir şey yok. Tüm belediyeler bu konuda sorun yaşıyor. Şimdi herkes şov yapmayı biliyor ama belediye başkanlarıyla yaptığımız toplantıda herkes şikayetçiydi. Şimdi muhalefette bir belediye var diye yükleniyorlar. Herkesin ortak masa etrafında çözüm üretmesi gerekiyor.

DİĞER BELEDİYELERE ÇAĞRI

Önce hayvan derneklerine, veteriner odalarına çağrıda bulunuyorum. Bu sadece belediyelerin sorunu değil. Eksik varsa elbette eleştiri olacak. Canları korumak herkesin görevi. Büyükşehir ve tüm ilçe belediyelere çağrıda bulunuyorum. Canının siyaseti olmaz.” dedi.

LİNÇ KAMPANYASINA HARCADIĞINIZ ENERJİYİ…

Hürriyet, “Bir çağrım da iktidar ve muhalefet partilerine: Mecliste hayvan haklarını korumakla ilgili bir yasa bekliyor. Linç kampanyası düzenlemek güzel. Biz sorumluluğumuzu alıyoruz. Peki siz sorumluluk alıyor musunuz? Linç kampanyasına harcadığınız enerjiyi hayvan hakları için kullanıyor musunuz?? Bunu her hafta ısıtıp ısıtıp önümüze getirecekler. Biz de her hafta hayvan yasasını soracağız. Hadi bu yasayı çıkartın ve cezalar arttırılsın” diyerek sözlerini sonlandırdı.