Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet: Yolsuzluk yapmadık

İzmit Belediye Meclisi’nde İzmit Belediyesi Denetim Komisyonunun hazırlamış olduğu 2020 yılına ait Denetim Raporu ile ilgili bilgi sunumu yapıldı. Hürriyet, eksikler için “Hata vardır düzeltilir. Yolsuzluk yapmadık” dedi.

İzmit Belediye Meclisi’nde İzmit

İzmit Belediye Meclisi’nin nisan ayı birinci oturumu bugün İzmit Belediye Meclis Salonu’nda Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında gerçekleştiriliyor. İzmit Belediyesi Denetim Komisyonunun hazırlamış olduğu 2020 yılına ait Denetim Raporu ile ilgili bilgi sunumu Fikret Hocaoğlu tarafından sunuldu.

HÜRRİYET DENETİMİ DEĞERLENDİRDİ

Hürriyet, şunları söyledi: “17 bin küsur dosyada bir hata gördüm. Ben ilk defa yoruma dayalı iddialar gördüm. Doğrudan limiti aştık. Aşmayan belediye yok. Biz hiçbir şekilde kamu zararı olduğunu düşünmüyoruz. Hatalar var olabilir ama haksız kazandırma yolsuzluk yapmadık. Bilinçli olarak kamu zararı yok. Çalışan arkadaşlarımızı zan altında bırakmayacağız.

“DAHA DİKKAT EDECEĞİZ”

Bundan sonra doğrudan teminler dahil şirket kuruluşlarına da bakacağız. Özellikle basın yayın ve reklam giderlerinde artış olduğunu iddia ettiniz. Biz diğer müdürlüklerin giderlerini Basın Yayın Müdürlüğü üzerinden yapıyoruz. Kültür Müdürlüğü’nün giderleri de basın yayından karşılanıyor.

2018 YILIYLA KARŞILAŞTIRILDI

İki esnaftan 127 firmadan yapıldığı söyleniyor. Sizin denetim komisyonu altına koyduğunuz doğrudan alımları inceledim. 2018’deki doğrudan alımlara da baktım. Bizim en yüksek doğrudan alımımız 672 bin, sizin 642 bin TL çıkıyor. Bütün alımları tek tek sıraladım. 600 binden 50 bine kadar 147 firmadan alışveriş yapmışız. 2018’de ise 97 firmadan alınmış. Biz totalde 650 ayrı firmadan alışveriş yapmışız. 2018’de 1 yılda 500 firmadan alışveriş yapmışız.

ŞEMSETTİN CEYHAN ÖRNEĞİ

Sanki biz yandaşımıza kazandırmışız gibi bir algı var. Kocaeli beton en çok fatura kesen firma. 112 fatura var. Belediye olarak sürekli çalıştığımız firma. Başka iddialarınız varsa onları da çürütürüm. Geçmişteki alışverişlerinizi çıkartırım. Bana bir firmaya kazandırdınız iması bile yapsanız kaldıramam. Şemsettin Ceyhan’ın firması 2 yılda onlarca faturası var.

Bizim ihalelerimiz şeffaf. Denetim komisyonunda yoruma dayalı ifadeleri amaçlı buluyorum. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi çok önemli. Çalışan arkadaşlarımızın ithamlarla karşılaşmasını istemem.”