Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyetçi Eğitim Sen’den ek ders yolsuzluğuyla ilgili yeni açıklama: Ülkemizde yüzlerce yerde var!

Hürriyetçi Eğitim Sen Kocaeli Şubesi Gölcük’teki bir okulda yaşanan ek ders yolsuzluğu sonrasında basın açıklaması yaptı. Hürriyetçi Eğitim Sen’den yapılan açıklamada, “Ülkemizin birçok il ve ilçesinde sistemin boşluğundan faydalanarak bu ahlaksız fiili işleyen yüzlerce vakanın ortaya çıkmasına vesile olmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Hürriyetçi Eğitim Sen Kocaeli

Hürriyetçi Eğitim Sen Kocaeli Şubesi Gölcük’teki ek ders yolsuzluğu iddialarının ardından bugün açıklaması gerçekleştirdi. Hürriyetçi Eğitim-Sen gerçekleştirilen basın açıklamasında; “Hürriyetçi Eğitim Sen bugün göğsünü gere gere ülkemizin birçok il ve ilçesinde sistemin boşluğundan faydalanarak bu ahlaksız fiili işleyen yüzlerce vakanın ortaya çıkmasına, tüm öğretmenlerde bu yolsuzluğa alet olmama farkındalığına vesile olmuştur” sözlerine yer verdi.

EDEPSİZLİĞE CEVAPTIR

Hürriyetçi Eğitim Sen gerçekleştirdiği basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı; “Hürriyetçi Eğitim Sen’e kin kusan, köşesinde hep birilerinin tetikçiliğini yapmakla beslenen, herkesçe fıtratı ve gazeteci ahlakı ayan beyan bir şahsa, gazetecilik namusunu ve ahlakını hatırlatma, bizi başka sendikalarla karıştırma uyarı açıklamasıdır. Ayrıca, bu ahlaksız suç dolayısıyla canı yanan kişi veya kişilerin ve Hürriyetçi Eğitim Sen’in cesaret ve kararlılıkla bu olayın üzerine gitmesini hazmedemeyen bir sendikanın üfürme ağzıyla bu gazeteci kılıklı tetikçinin hezeyanlarının cehalet ve nefretle koca bir iftiraya dönüşmüş edepsizliğine cevaptır.

BAK, ŞİMDİ İYİ DİNLE

Şaşkınlığı ve acı tebessümü içerisindeyiz. Öncelikle böyle bir konuda kalem oynatacak en son kişi sen olmakla birlikte, madem yazacaksın önce yaşanan bu olayı bir araştır, anlamadıysan gel bize sor. Mademki herkesi aradın, olayı mahkemeye taşıyan Hürriyetçi Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı’nı niye aramaktan gocundun. Bak şimdi iyi dinle:

KİMLERİ KORUYORSUN?

Birincisi; bu olay öğretmenlerin hesabına yatan hak ettikleri üzerinden bir ahlaksız kazanç değil, öğretmenlerin haberi olmadan ancak e bordroya bakıldığında anlaşılacak bir durumdur. Okul Müdür Yardımcısı Mevlüt Yasin Topaçoğlu ortaokul müdür yardımcısı olup ortaya çıkan yolsuzluk ilkokul kısmının ek ders bordroları üzerinden yapılan bir ahlaksızlıktır. Kaldı ki burada ilgili müdür yardımcısının her ay KBS üzerinden ek dersleri yapıp öğretmenlere tahakkuk ettirilen miktarları öğretmen odasındaki panoya asması, ancak sonrasında okul müdürünün KBS sisteminde bu rakamlarla oynama yaparak kimseye fark ettirmeden resmi belgeyi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne vermesi söz konusudur. Yani bu olayda öğretmenler mi haram yemiştir ki o para öğretmenlerimizden tahsis edilsin?  Sen öğretmenlere bu şekilde gözdağı vererek ifadelerini geri almalarını, bu davadan vazgeçmelerini ima ederek kimi ya da kimleri korumaya çalışıyorsun?

MAHKEME DELİLLERİ Mİ GİZLİ BELGE

İkincisi; okula ait hangi belge Hürriyetçi Eğitim Sen’e verilmiştir ki, ortaokul kısmı müdür yardımcısı Mevlüt Yasin Topaçoğlu’na iftira atıyorsun? Mahkemede delil olarak sunulan belgeler sadece öğretmenlerin dilekçeleri, onlara ait e bordrolar ve banka dekontları… Bunlar mı gizli belge?

PAZARTESİYE KADAR BEKLEDİK

Üçüncüsü; Hürriyetçi Eğitim Sen üyesinin daveti üzerine okula gitmiş durumu anladıktan sonra Devlet terbiyesi ve usulü gereği önce İlçe Milli Eğitim Müdürüne bizzat durumu izah etmiş, gerekenin derhal yapılmasını, ilgili kişilerin açığa alınmasını, durumun çok ciddi olduğunu resmi dilekçe ile ifade etmiş, hatta pazartesi gününe kadar da beklemiş ancak ilgili okul müdürü emekliye ayrılması çabasını görür görmez yaşadığı hayal kırıklığı içerisinde adli mercilere başvurmuştur. Yani İlçe Milli Eğitim Müdürünün yapması gerekeni Devletinin yanında olması gerektiği bir vicdanla sorumluluktan kaçınmayarak bu vazifeyi yerine getirmiştir.

BELLİ Kİ BİZİ HİÇ TANIMAMIŞSIN

Dördüncüsü; tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatan haramzadelerin karşısında vatandaşlık ve vatanseverlik görevini yerine getiren Hürriyetçi Eğitim Sen; böyle vahim bu durumdan üye işportacılığı yapmayı aklına getirecek seviyesizlikte asla olmamıştır ve olmayacaktır. Belli ki bizi hiç tanımamışsın! Bize başvuran öğretmenlerimiz arasında sendikasız olanlar da olmasına rağmen bu olay sonrasında ilgili okulumuzda bir öğretmenimizi üye yapmış mıyız hatta üyelik teklifinde bulunmuş muyuz? Önce bir sor, araştır, eline kalem alıp adı Hürriyet olan sendikamızla ilgili cümle kuracaksan vicdanını nefretten, aklını esaretten ve kalemini menfaatten arındırarak cümle kur!

BİR DOLANDIRICILIK YÖNETİMİNİ İFŞA ETTİK

Ve son olarak bil ki Hürriyetçi Eğitim Sen bugün göğsünü gere gere ülkemizin birçok il ve ilçesinde sistemin boşluğundan faydalanarak bu ahlaksız fiili işleyen yüzlerce vakanın ortaya çıkmasına, tüm öğretmenlerde bu yolsuzluğa alet olmama farkındalığına vesile olmuştur. Devletine ve milletine sahip çıkmıştır. Ve bunu hiçbir menfaat beklemeden vatanseverlik ruhu, ahlaki duygu, kamu vicdanı ve Allah rızası için yapmıştır. Ne kimseyi korumak için ne de birilerine duyduğu nefretten dolayı intikam almak için… Bugün Türkiye’ye mal olmuş ve ülkemizin meselesi olmuş ve Devletimizce de sahiplenilmiş bir dolandırıcılık yöntemini ifşa ettiği için sadece çok mutlu ve huzurludur.

HÜRRİYET’E AŞIK BİR SENDİKAYIZ

Biz Hürriyetçi Eğitim Sen’iz. Fikri, irfanı ve vicdanı hür eğitim çalışanlarının adresi ve tercihiyiz. Eğitim çalışanlarının özlük hakları ve itibarının korunması noktasında sarsılmaz iradesini ortaya koymaktan çekinmeyen inanmışlarız. Ama her şeyden önce Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun andında bir yürek olmuş Cumhuriyet yurttaşlarıyız. Hürriyete âşık bir sendikayız. Sana uzak olsa da bu hasletler biz gıdamızı da varlığımızı da bu simya ile mezcederiz. O yüzden bizi iyi tanı ve senin yalan dolan esintilerinden nezle olmayacağımızı da bil.